Balkon vöröshagyma termesztés, mit gondoltok, életképes lenne itthon is ez a módszer?
Szeretnek kicsit balkonon termeszteni,na meg bolti helyett foleg.
A kepen lathato modszer szerintetek eletkepes nalunk is?
Csatlakozom az elsőhöz.
Inkább szánalmas vergődés, mint termesztés.
A képen hagymaszár (levél) hajtatás látható.
A bolti vöröshagyma fejek be lettek ilesztve a műanyag ballonba, és abból csak a zöld levél nőtt ki.
Ha vöröshagymából hagymalevél előállítás a célod, akkor működőképes.
Egyébként ha a meleg szobában gurigáznak a hagymafejek, akkor is kinőnek a levelei, csak kevesebb és ízetlenebb, mint a képen látható módon.
De szólok, hogy az eredeti hagyma súlyának töredéke lesz, amit levélben le tudsz majd szüretelni, mert a hagymafej hamarabb kezd el rohadni, minthogy tényleges termelés lenne.
És így a ballonba lehetne dughagymáról ültetni?
Életképes lenne?
fokhagymát jobban megérné, annak 1500ft kilója a vörösnek 100ft
és balkonon 2-3 pörköltre való vöröset tudnál megtermelni ha sikerülne, a fokhagyma helytakarékosabb és kevesebb kell belőle.
Értelek.
Hát gondolkodtam rá,kedvenc hagymám lilahagyma,mert kicsit szolíd,édesre hasonlító íze mellett markáns.
ezért gondoltam még arra.
De hát inkább kijárok ezekért a piacra "mamiktól" venni,mert 100 és ~300 ft kilójuk és relatív sok fogy belőlük.
Szóval azt mondanád,hogy akár életképes is lehet,így termeszteni?
Nagyon kicsi fejeket lehet balkonládában is termeszteni.
Ha a kertészkedésért csinálod, akkor megéri, de ha a végeredmény érdkel, akkor már nem.
Egy 40 centis balkonládából kb fél, max egy kis maréknyi termést lehet kihozni.
A # 2 válaszban le van írva, hogy ez nem vöröshagymatermesztés a képen, hanem zöldhagyma (újhagyma) termesztése. És az meg látható, hogy beltérben, ablakpárkányon van a flakon.
Kell hozzá olyan hagyma, ami a normál dughagymánál nagyobb, legalább 3 cm vagy inkább afölötti. Felső határ nincs, a nagy hagymából több szár nő ki.
A módszernek az a lényege, hogy a hagyma csak kicsírázik, az elduggatott hagymák anyagát, plusz vizet felhasználva, és egyből ehető is.
Ez a flakonos dolog így konkrétan baromság, hacsak nem akarsz egyszerre 30 szálat megenni. Annak van értelme, ha néhány darabonként, folyamatosan duggatod el
Tavasszal balkonon, télen hűvösebb, világos helyiségben is meg lehet csinálni, telente én is szoktam néha az üveges előtérben, úgy 10-15 fokon. Meleg szobában is megnő, de nem lesz szép és jó, mert megnyúlik.
Kell egy nagy virágcserép, és hetente elduggatok pár hagymát. Amikor hármat kiszedtem enni, akkor a helyükre megy a következő három.
Találtam is egy pár évvel ezelőtti saját fotót, így néz ki a folyamatos zöldhagymaellátás:
Ez fehér színű vöröshagyma, de nyilván lehet bármilyen színben és volumenben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!