Mi lehet a baj a vereshagymával?
A hagyma feje fogyasztásra érdemes nagyságúra megnőtt, szára elfonnyadt, sárgult. Felszedés után kissé szárítottam.
Vannak köztük olyan fejek, amelyek kissé puhák, áttetsző részek vannak bennük, mintha rothadásnak indultak volna. A szaguk sem jó.
Hogyan kerülhető ez el, hogyan kellett volna termeszteni, hogy ez ne következzen be?
Lehet, hogy hozzád is megérkeztek a hagymalegyek (lárvái), csak nem duggatás után 1-2 hónappal mint nálam, hanem a végén a következő rajzás. Permetezni kellett volna.
Ha lefejted a héjakat, elvileg fel kellene hasadoznia hosszában és benne van a báb.
A vereshagymát eleve sárgarépasor mellé duggatom, mert a sárgarépa megvédi a hagymát a hagymalegyektől. meg is tette.
Érdekességképpen: míg a sárgarépa csak bújt kifelé, az újhagymákban elő-előfordultak a legyek bábjai, de a felszedett hagymákban egyetlenegyet sem találtam.
Valami mást szúrhattam el...
Lehetséges, hogy a körülményeihez képest túl mélyre duggattam a hagymákat, és, - ahogy írod - túl sok nedvességben volt részük.
Ki tudja?
ezért tettem föl a kérdést ide....
:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!