Kezdőoldal » Otthon » Kert » Meg fog maradni a kis karácson...

Meg fog maradni a kis karácsonyfám, amit kaptam?

Figyelt kérdés
Egyik kedves ismerősöm meglepett egy cserepes fenyővel. Ha rendszeresen öntözgetem, gondozom, akkor szépen nőni fog nőni nagyra és később is lehet ő itthon a karácsonyfa?
2016. dec. 24. 16:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha túléli az átültetést, akkor igen.
2016. dec. 24. 23:13
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Gondolom tavaszra lehet esedékes.
2016. dec. 24. 23:17
 3/13 anonim ***** válasza:
Meg kell próbálni. Nekem soha nem maradt meg. Amikor ki ültettem szépen megindult , aztán meg elszáradt.
2016. dec. 25. 06:46
 4/13 anonim ***** válasza:
Rendes lucfenyő? A fa mekkora? A cserepe mekkora? Frissen van belegyömöszölve, vagy ebben nevelték? Cserépben akarod tartani, vagy kiültetni? Mióta van fűtött szobában? (Ha pár napnál tovább bent tartod, akkor semmiképpen nem marad meg.)
2016. dec. 25. 08:29
 5/13 A kérdező kommentje:
30-35 centiméter, gyökérrel együtt, nagyjából. Tesco-s, így feltételezem, hogy az előélete nem a legszebb. Sajnos panelben lakom, így kiültetni nem fogom tudni majd. Eddig 2 napja van bent a melegben. Ezekszerint ő kint szeret lenni? [link]
2016. dec. 25. 14:04
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez valós, egészséges, cserépben nevelt fenyő, tökéletes alany a kiültetéshez. Tehát nem csak a múlt héten gyömöszölték a cserépbe, a gyökerek nagy részét levágva, hanem a teljes gyökérzete megvan, ha jól látom.

A tuskóban is melegen volt pár napig, most nálad is, tehát legkésőbb kedd táján ki kell tenni szabadba, különben kampec lesz neki. Ez nem szobanövény.

Keress valakit, akinek van kertje. (6-8 év múlva vissza lehet kérni normál karácsonyfának. :)

2016. dec. 25. 18:38
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot :) A tegnapi napon kitettem az erkélyre a növényt, előtte pedig órákig állt az enyhén nyitott erkélyajtó előtt, hogy barátkozzon a kinti léttel :) Nagymamám felajánlotta, hogy kiülteti a kertjébe, de bevallom, én jobb szeretném magam nevelni, akkor is, ha az erkélyen kell tartani.
2016. dec. 27. 12:44
 8/13 anonim ***** válasza:
Az erkélyen jó kell, hogy legyen.Az idő neked kedvez, mert most és a napokban elég enyhe lesz, szóval kis szerencsével tud akklimatizálódni.
2016. dec. 27. 13:22
 9/13 anonim ***** válasza:

Tartsd közvetlenül a fal mellett tavaszig, mert ott kap egy kis meleget. A kicsi cserépben nagyon át tud fagyni a földje, és a gyökerek nem bírnak annyi hideget, mint az ágak.

Vigyázz, hogy ki ne száradjon.

Ha fagyos a föld, akkor jeget vagy 0 fokos vizet tegyél rá, semmiképpen se meleget.

2016. dec. 27. 13:41
 10/13 anonim ***** válasza:

Az erkélyen tudod nevelni, csak tavasszal majd ültesd át nagyobb cserépbe. Ne csak egy mérettel nagyobba, hanem a végső legnagyobba. Egyrészt valamivel kevésbé fog átfagyni a teleken és nem fog hirtelen kiszáradni a földje nyarakon, másrészt pedig jobb a fenyőt hosszabb távon békén hagyni, ne kelljen kétévente átültetni.

Arra érdemes odafigyelni, hogy fajtától függően vannak fenyők, amik csak a savas talajt szeretik, más fenyőknek viszont mindegy. (A képről nem ismerem fel, hogy ez melyik.) Tehát ha enyhén savas virágföldet veszel majd az átültetéshez, azzal bajt nem csinálsz. Viszont ha a talaj enyhén lúgos (meszes), az néhány fenyőfajtának végzetes lehet.

2016. dec. 27. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!