Kezdőoldal » Otthon » Kert » érezheti egy mag az évszakokat?

érezheti egy mag az évszakokat?

Figyelt kérdés
lehet furán hangzik, ez év tavasztól ültetgettem magról több növényt, körtét, almát, mandarint, szinte mindből lett növényke. tudom hogy hasztalan, csak nevelném őket. ahogy ősztől próbálkoztam viszont akár szabadban, akár most előtérben félig fűtött helyen, egy sem kelt ki, igaz csak almát és cseresznyét próbáltam de semmi. érezheti egy mag hogy már nincs itt az ideje nem érdemes kihajtani?
2016. okt. 31. 22:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Megfelelő nedvességtartalom, hőmérséklet, és fény szükséges a növény fejlődéséhez.

A naptárt nem ismerik, sőt az időjárás be is tudja csapni a növényeket (pl ősszel virágzó gyümölcsfák esete).

2016. nov. 1. 04:53
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Igen érzékelik, fontosak a körülmények is. Sőt a holdfázis napjait is érzékelik.
2016. nov. 1. 10:20
 3/5 anonim ***** válasza:
vannak magok amiknek hideg hatás kell valamennyi ideig, csak akkor csíráznak
2016. nov. 2. 10:08
 4/5 A kérdező kommentje:
tavasszal eldugtam ugyanúgy előtérbe cserépbe almát, mandarint, körtét, mind ki kelt. akkor is mondták hogy semmi se lesz belőle hideghatás kell stb. amiket most nyár végén próbáltam meg sem a többszöri alma, se a cseresznye nem kelt ki
2016. nov. 2. 10:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen érzi. Habár a mandarin magjára nem hiszem, hogy ez lenne hatással, mivel nem mérsékelt övi növényről van szó.

Az almának, cseresznyének szüksége lehet a fagyra és csak ha megfagyott akkor fog kicsírázni. Ha nem akarsz egy egész telet várni a fagy miatt, akkor becsaphatod a magot, ha beteszed valami tárolóba és berakod a fagyasztóba 2-3 napra. Ez után kezded meg csak a csíráztatást. Tulajdonképpen így becsapod a magot, mert vége a fagynak és azt hiszi, hogy már tavasz van. Nekem ez bevált.

2016. nov. 2. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!