Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gyüjtöm a cefrét főzöm a...

Gyüjtöm a cefrét főzöm a pálinkát de mitől lesz fokolás után mondjuk két héttel az addig gyönyörű tiszta pálinka opálos?

Figyelt kérdés
Nem mind de egyik másik főzet. Teljesen mindegy milyen vízzel hígítom csapvízzel vagy desztiláltal. Leveszem a rézelejét rendesen és a lepárlás legvégét is mikor már vékonyabban folyik is külön veszem már mindent elkövetek mégse jó.
2016. okt. 18. 17:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Sok benne a kozmaolaj. Itt most épp erről van szó:


[link]

2016. okt. 18. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Az is lehet meg még két másik dolog már közben rátaláltam . De mint írtam a főzés végét már külön veszem le mert akkor jön a legtöbb kozmaolaj. És mégis zavaros. Mindenesetre fagyasztóba tettem fél litert reggel megnézem ha van benne ki kell csapódjon.
2016. okt. 18. 18:18
 3/12 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy a legtöbb kozmaolaj az első főzés elején, a cefre főzésekor van. Én csak ilyenkor szoktam külön gyűjteni egy vízzel félig töltött üvegbe, fagyasztóba tenni és utána leszedem a tetejéről az olajat, vagy egy gumicsővel leszívom alóla a nedűt. Így, ahogy itt leírják:

[link]

2016. okt. 18. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Értem tehát az első főzés leg elején jön. Akkor tehát vagy csinálom a leírtakat vagy mondjuk az első fél litert kiöntöm ugye? Egyébként köszönöm.
2016. okt. 18. 20:05
 5/12 anonim ***** válasza:
Én már régóta így csinálom, ahogy írva vagyon és nem szokott opálos lenni, pedig 43-45 fokra hígítom. Egyébként a fórumon írták, hogy opálosodás esetén 5 mikronos szűrőn átszűrik (pl. FFP1-es pormaszk) és jó lesz. Nekem még nem volt rá szükségem.
2016. okt. 18. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Tehát ha az első fél litert kiöntöm úgy jó? A szűrés nem jó egy liter tíz pec.
2016. okt. 18. 21:37
 7/12 A kérdező kommentje:
Mondjuk lejön első főzésre 18 liter az első fél litert külön veszem megszünhet a probléma?
2016. okt. 18. 21:42
 8/12 anonim ***** válasza:
Egy kicsi 20 literes főzőm van, ebbe 15 lityi cefre fér. Egy befőttes üveget szoktam 1/4-ig tenni vízzel és tele engedem az elejével. Megkeverem és beteszem a fagyasztóba. Amikor lefőtt az anyag és tenném föl a következőt, kiveszem, egy átlátszó gumicsővel leszívom az aljáról a párlatot egy flakonba, úgy, hogy kb egy ujjnyi marad csak a üvegben. Ezt a ujjnyi anyagot kiborítom, mert ennek a tetején van az olaj. A flakonból egy papírtörlőn átszűrve öntöm az alszeszhez és kész. Kár lenne azt a fél litert vagy többet kiborítani, mert rengeteg aromaanyag van benne. Egy 60 literes főzőnél 2 literes fagyisvödröt használtam, ugyanilyen arányokkal és az is jó lett.
2016. okt. 18. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm . De úgylátszik most nem ez lesz a gond. Most vettem ki a fagyóból egy kis üveggel nem csapódott ki semmi.
2016. okt. 19. 07:27
 10/12 anonim ***** válasza:
Én akkor is "leszínelem", ha nem látszik rajta semmi, sokszor olyan vékony az olaj réteg, hogy nem is látszik. Ami még probléma lehet a hígításnál, hogy nem egyforma hőmérsékletű a két folyadék, vagy túl gyorsan adod hozzá a vizet.
2016. okt. 19. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!