Mi a teendom a furt kuttal?
Van egy ilyen kutam:
Nemsokara beallnak a fagyok, le tudna nekem valaki irni mit kell tennem, hogy ne fagyjon be a viz a kutba?
Igen, le kell engedni a vizet, golyókiszedővel. Vagy ha sikerül, elég valami egyenes csővel vagy rúddal félrepiszkálni a golyót, hogy lefolyjon mellette a víz, aztán a tetejére húzni valamit, hogy ne essen bele eső, hó. (Én egy elvágott palackot szoktam ráhúzni, és átlyukasztva egy dróttal rögzíteni a húzókarhoz, hogy ne vigye el a szél.) Ha vissza van téve a golyó, akkor nem kell tavasszal a fejedet törni, hogy hova a búbánatba raktad...
Ha van szivattyúnak való csonk, akkor abból ugyanígy le kell engedni a vizet.
Koszonom a valaszokat.
Golyokiszedom az sajnos nincsen, de ezek szerint a golyot felrepiszkalva a viz lefolyik.
Golyókiszedőt "nem nagy cikk" csinálni. Tudni kellene,milyen átmérőjű a golyó,és egy annál 1~2 mm-rel kisebb belső átmérőjű műanyag csövet kell keresni,pl. én vill.szer. boltban vettem egy szálat.
A cső végét hosszában 4~5 cm-re bevágod + alakban,és rátekersz egy befőttes gumit.
Letolod,és néhány kísérlet után ügyesen rá lehet tolni,pattintani a golyóra,az beleszorul,és óvatosan fel/kiemehető vele.
Nekem üvegből van,-a gumi,vagy műanyag könnyű,és könnyen letapad,a vas megrozsdásodik.
Igy mar nem is olyan bonyolult :)
Koszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!