Tapasztalható egy kisebb mértékű nedv-vesztés a szőlőm egy részénél. Felfogható ez úgy, hogy a "töménység" megmarad, csak vizet veszít?
Figyelt kérdés
Azt értem a fentiek alatt, hogy kevesebb lesz a bor, de a minősége jobb lesz?2016. szept. 28. 17:06
1/5 A kérdező kommentje:
Tehát, a szőlőm egy kisebb hányada aszni kezd - kissé - közepesen.
2016. szept. 28. 18:58
2/5 anonim válasza:
Igen magasabb lesz a cukortartalom. Elvileg erősebb és jobb minőségű a bor.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi!!!
2016. szept. 28. 20:00
4/5 anonim válasza:
Már feltéve, hogy rendesen be van cukrosodva, mire elkezdődik ez a folyamat.
Idén mindenfelé fellépett a kocsányelhalás, ha nálad is ez van, és ez bekövetkezik a rendes érés előtt, akkor nem lesz elég cukor a szemekben, ami be tudna sűrűsödni.
Nálam pl. az Othello-nál nagyon korán jelentkezett, amikor még alig kezdett édesedni, de a Chasselas-nál már így elszáradt kocsánnyal is lesz egy átlagos minőség.
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!! - Hát, nálam olyan határeset, valamennyire már cukrosodott, de tud még most is (talán) mert (viszonylag) jó az idő.
2016. szept. 30. 22:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!