Kezdőoldal » Otthon » Kert » Termőföldeladás orvosi egyetem...

Termőföldeladás orvosi egyetemér? Szerintetek megéri? Kifizetődik később?

Figyelt kérdés
Van öszessen 2.6 hektár földunk, bérbe van adva. Idén kezdem az orvosit államilag támogatotton.Mivel sajnos igy is nagyon sokba fog kerulni (könyvek, kellékek,albérlet+rezsi, utazási költség stb)nem beszélve aról, hogy nagyon hoszzu is, ugy döntöttünk el adjuk.Sajnos nem vagyunk egy gazdag család, igy ha otthonról valamiért nem tudnak eleg penzt küldeni, lenne egy fedezetem. Ti mit szóltok megéri ezért eladni? Kb 2.5 milioért tudnánk eladni, a bérlő enyit ajánlott.

2016. szept. 20. 02:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy kifizetődik később, ha orvos leszel. Csak kevés lesz, hogyha nincs más forrásból pénzetek...
2016. szept. 20. 03:18
 2/12 anonim ***** válasza:
39%
De eszes család se vagytok... konrétan meséd már el, hogy mivel jobb, ha van 2,5 milkád, mintha van egy rendszeres bevétel bérleti díjból + van egy vész esetén eladható földetek? Mert mifelénk az előbbi a rosszabb lehetőség.
2016. szept. 20. 07:38
 3/12 anonim ***** válasza:
22%

Én sem adnám el, csak akkor, ha már tényleg nincs mihez nyúlni, mert nem elég a bérleti díj. Megkérdezhetem mennyiért bérli a bérlő?

Matekozzatok kicsit. Saccoljuk be 40.000 ft-ra. Ez egy évbe majdnem 500ezer. Tehát 5 év alatt bérleti díjból félre lehet tenni azt a 2,5 milliót. Na az orvosi nem 5 év. Tehát miért adnád el, hogy 5 évre előre a kezedben legyen az összeg?

2016. szept. 20. 09:13
 4/12 anonim ***** válasza:
63%
3-as: egy hektár földet általában évi 50 ezerért lehet bérbeadni, tehát ha 2,6 hektárért adnak 130 ezret évente, akkor az jó bérleti ár... az 5 év alatt 650 ezer. Nem a havi bérleti dij 50 ezer, hanem az éves!!!!!!!!!
2016. szept. 20. 11:05
 5/12 anonim ***** válasza:
14%
Nem tudom milyen az a föld, (hány AK?) de ennek jó eséllyel duplájáért is el lehet adni szerintem. Az orvosok az egyiyk legkorruptabb és leginkább feketén kereső réteg, ha elvégzed valóban és nem buksz ki, nagyon megéri majd
2016. szept. 20. 11:46
 6/12 A kérdező kommentje:
A szerződés alapján a termény egy bizonyos százalékát kapjuk meg, amiből malacokat nevelunk. Azt, hogy hány AR-azt nem tudom..A szuleimet nem igazán érdekli, nem tudjak, hogy tudnánk belőle profitalni. Azt persze tuldják, hogy jó ára van. Én pedig nem szeretném elpocsékolni, mert tudom, hogy mégegyszer az életbe nem lesz 2,5 m forintom..Épp ezért tettem fel a kérdést, hogy szerintetek hulyeség ilyesmibe fektetni?
2016. szept. 21. 20:11
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Lepontoztak, de leírom újra. Jó befektetés, az egészségügy egy pénztemető és az orvosok veszik ki beleőle a legtöbb pénzt (nem kell bedőlni a médiának, a diplma nélküli szakdolgozók és a kezdő orvosok keresnek csak keveset, a diplomás orvosok ki vanna tökve durván). Egyébként szerintem a szüleiddel kellene beszélned, mert valószínűleg röhejesen alacsony áron bérlik a földeteket, ha azt se tudják mi van vele
2016. szept. 22. 07:21
 8/12 Saavedro válasza:

"Lepontoztak, de leírom újra."

Leírtad újra az ostobaságot, semmi baj.

2016. szept. 24. 16:04
 9/12 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, legyél optimistább, ha orvos leszel, akkor lesz majd 2,5 millió forintod. Sőt, még több is. Még akkor is, ha tisztességes orvos leszel. Néhány éven belül jelentősen fognak emelkedni az orvosi fizetések, mert hiányszakma lesz Magyarországon. Arról nem is beszélve, ha lesz diplomád, akkor külföldi munkavállalásra is lehetőséged lesz. egy jól képzett orvos külföldön egy hónap alatt megkeres 2 millát. Igen, szerintem megéri tanulásba fektetni a föld árát. De csak akkor adjátok el, hogyha már felvettek, mert bizony az orvosira bekerülni sem könnyű. Sok sikert és kitartást neked!
2016. szept. 24. 20:38
 10/12 anonim ***** válasza:

A 2.5 millió reális, ha csak termőföld, és nem lesz belterület a következő 20 évben. A pénz most kell, és több kell, mint az éves bérlet.

Add el, nem fogsz jobb ajánlatot kapni.

2016. szept. 24. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!