Ágyásrózsák, teahibridek, virághagymák (műanyag cserepekben balkonon) kint hagyhatók télre? Teleltetésük?
Cigányvirág hagymák.
Rózsák betakarva maradhatnak? :)
A rózsa nem fejleszt hőt, mint te, így a takarás nem sokat jelent, mert nincs hő, amit a takarással megőriznél.
Ha elég nagyok az edények, akkor nem fagynak át túlságosan.
Amikor nagy hidegek jönnek, arra a pár napra told őket a fűtött fal mellé, és szigeteld hozzá a falhoz. (Vagyis, a fal felé ne nagyon legyen szigetelés, csak a többi irányban, alá is lehet pl. hungarocellt tenni.)
Arra is figyelj, hogy ne száradjanak ki, mert a folyamatos megfagyás-kiengedés sok vizet von ki a földből.
Ha át vannak fagyva, akkor tegyél rá havat majd ráolvad, de addig is szigetel, vagy ha nincs, akkor csinálj 0 fokos vizet, attól nem olvad ki túl hirtelen a növény.
Köszi, bár ahol a fűtés van az a rész már az erkélyből kicsúszik. Egy sarok van ami az erkély szembőli & jobb oldali az erkely vas falai miatt vedett, hatulrol pedig a fal vedi. Egyedul balrol nem vedett.
Ha oda betolom a cserepeket (25cm szeles 30-40cm magas kb) es letakarom oket egy pokroccal az jo?
Vagy a pince egyszerubb lenne teleltetésre?
Az edény méretétől függ, elég-e. Hogy mennyire fagy át a cserép. Ennyi kis beugró nem sokat ér, de ha mégis olyan nagy hideg lenne, érdemes odatolni a cserepeket, minden fok számíthat.
Különben a balkonon nagyon ritkán van olyan eszméletlen hideg, mert a hideg levegő leül a talajra, magasabb szinten már több fokkal melegebb van, jobb az esély minden védelem nélkül is.
Koszonom a valaszokat a cserepek 25-30 cm szélesek és 40cm magasak kb!
Akkor csak toljam a falhoz oket vagy maradhatnak ahol vannak (kivul levegos reszen).
Hát, ezek a rózsáknak elég szűkös ládák, a törperózsáknak (szobarózsáknak) lenne inkább elég ennyi. De te tudod, sok tápoldattal lehet, hogy bírni fogják.
Szerintem az nem baj, ha a komolyabb fagyok idején a fal mellé rakod a rózsákat, és dobsz is rájuk valamit. Enyhébb időben jól elvannak a helyükön is. Lehet, hogy egész télen nem lesz ott fent -10-nél hidegebb. Ha mégis, akkor is csak pár nap, vagyis nem muszáj őket kerülgetni egész télen. Ha szoktad nézni az előrejelzést, akkor arra a pár napra leteszed őket.
Az évelő hagymásoknak nem lehet bajuk ekkora edényben.
Pincében nem fogják kibírni, beindulnak a tél közepén.
Koszi szepen. :)
Igazabol nem tudtam mekkora kell nekik csak atultettem a kb 15x15cm cserepbol oket. De viragoznak :)
Tavasszal atultetem oket nagyobba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!