Télen a műanyag balkonládákat érdemes bevinni, mert több évig lesz jó, ha nem marad kinn fagyban?
A műanyagokat a napfény (annak is az UV komponensei) sokkal nagyobb mértékben károsítják, mint a hideg. A hidegtől csak rideggé válik, de felmelegedés után visszatér a műanyagok rugalmassága. Tehát ha olyan helyen van a balkonláda, ahol biztosan nem éri erős mechanikai hatás a hideg alatt (nincs belerúgva vagy ráejtve valami), akkor csak ezért felesleges bevinni. Annál is inkább, mert a műanyagokból még évek múltán is párolog az oldószer, ez pedig melegben felgyorsul, vagyis melegben hamarabb veszíti el a rugalmasságát mint hidegben.
Tehát összességében a műanyagok akkor bírják a legtovább, ha hidegebb, (nap)fénytől védett helyen vannak tárolva.
Jól írja az első, az UV teszi tönkre pár év alatt a balkonládákat. Csak a nagyon drágák UV-állók.
Ha le vannak véve a peremről, és mondjuk a fal mellett egymásra pakolva, ronggyal betakarva, akkor az elég.
és nem lehet valami UV védő sprével befújni? Tényleg tönkremegy 2 év alatt, ha kint van nyáron, amikor szeretném, hogy kint legyen?
én baromi drága spéci vízkultúrás ládákat vettem, egy vagyon volt, jó lenne ha nem menne tönkre pár év alatt
3-4 évet azért még az olcsóbb ládák is kibírnak, de a színük már nem olyan a második év elejére sem.
Én is gondolkodtam már rajta, hogy lefújni valami olcsó, 600 Ft körüli festékspray-vel. (A megvalósításig még nem jutottam...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!