Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha piros virágból szedek...

Ha piros virágból szedek magot, abból jövőre is piros lesz?

Figyelt kérdés
Most épp a rézvirág magját akarom begyűjteni, csak pirosam van, jó lenne más színű is.
2016. szept. 1. 20:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem biztos, de valószínű.
2016. szept. 1. 23:58
 2/8 anonim ***** válasza:

Vannak olyan viragok amik ha más szinurol.lett porozva akkor jovore mas szinu lesz. Nekem ilyen a mályva...és van olyan büdoském(bársonyvirág), ami tud lenni tiszta fehér, rikitó citromsárga vagy rikító naramcs. Ezek magas szárú nem az alacsony bokrosodó fajta.

A rézvirág sztem nem ilyen...

2016. szept. 2. 12:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Hogy érted, hogy csak pirosad van? A magkeverékből csak egy szál kelt ki, és az piros? Mert akkor simán visszaüthet bármilyen más színű ősre.

De ha van 100 töved, és mind piros, akkor nemigen lesz belőlük más színű.

Különben a tuskóban tavasszal valami 39 Ft szokott lenni egy csomag mag, 70-ért meg már drágább fajtákat is adnak.

2016. szept. 2. 20:09
 4/8 anonim ***** válasza:

a 40 forintosból lett nekem is minden színű

hogy lett neked csak piros?

2016. szept. 2. 20:21
 5/8 A kérdező kommentje:

Én egy olyan tasakkal kaptam, ami eleve piros volt.

Már nincs meg, de megkerestem nektek.

Nem színes vagy vegyes van a tasakra írva, hanem piros.

Egyébként nem szerettük, nem valami szép, de ez legalább kikelt és tényleg virágzott is.

Temetőbe hordtuk ki.

Volt, hogy kb 1000 ft-ért vettem egyetlen!!! liliomhagymát, ki sem bújt.

Tavasszal 10 darabos kardvirágot vettem, 2-3 bújt ki, de azok sem virágoztak.

Így megbecsülöm azt, ami virágzott.

Az egészben az a furcsa, hogy nem idén kezdtem a kertészkedést, és a zöldséges részen minden virít, nem győzök befőzni, annyi lett. De a virágokkal nincs szerencsém.

Tessék, ilyenből kaptam egy pirosat:

[link]

2016. szept. 3. 10:15
 6/8 anonim ***** válasza:

Csak a 2. évben lehetsz biztos benne, hogy piros lesz.

Van, hogy amit veszel, az mind piros, az utána lévő évben lesz benne más szín is, pl rózsaszín (ahogy nekünk volt).

De ha sok piros növényed van és nem hibrid a vetőmag, akkor várhatóan a többség piros lesz.

Bezavarhat, ha mondjuk a szomszédban (közelben) sok más színű rézvirág van.

A méhek áthordják a virágport...

2016. szept. 3. 12:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Az idei virágmagok egy rakás hulladékok voltak...ossze se lehet hasonlitani a tavalyi es idei viragoskertem.mondjuk nekem a kardvirag kihajtott/viragzott, az is amit átteleltettem, meg amit tavasszal vettem.
2016. szept. 3. 14:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Akkor ahogy írtam, nem nagyon várható más színű a magokból.

Vegyél egy csomag magot.

Én nagyon szeretem, rendkívül jól bírja a száraz nyarakat, a létező leghálásabb virág. Persze, hogy igazán szép legyen, nem szabad fák alá ültetni meg hagyni elgyomosodni, és legalább nagyobb szárazságokban öntözni kell.

2016. szept. 3. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!