Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért fullad a fűkaszám?

Miért fullad a fűkaszám?

Figyelt kérdés

Van egy fűkaszám amit nem lehet kipörgetni rendesen mert ahogy nyomom neki a gázt akkor fullad, de valamikor ez elmúlik és erőre kap, teljes lenyomott gázkarral tud olyankor menni, aztán megtorpan, és megint fullad.

1 percet hagyom melegedni, és utána ez jelentkezik, már a benzinszűrőt megnéztem, meg is takarítottam, de különösebb változást nem mutatott.

25:1 keveréket használok, ha esetleg befolyásolja.

2016. aug. 26. 10:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A legfontosabb lemaradt. Milyen gyártmányú az a kasza?Dugulás a karbiban,vagy a karbi finom szűrőjében.Membrán hiba.Tűszelep alatt kosz.Ha nem tudom milyen kasza,nem tudhatom milyen keverék dukál bele.
2016. aug. 26. 11:50
 2/14 A kérdező kommentje:
Al-Ko bc 225l kasza
2016. aug. 26. 11:58
 3/14 anonim ***** válasza:
Ezt a hibát nem ez a keverék okozza.Inkább részleges dugulás,vagy a benzincső kirepedezése.
2016. aug. 26. 17:03
 4/14 anonim ***** válasza:
A40 es keverék ebbe is jó lenne.A levegő szürőt is ki kell tisztitani,mert te sem üzemelsz,csak hörögsz ,ha nem kapsz levegőt
2016. aug. 26. 18:15
 5/14 A kérdező kommentje:

A benzin csőn nem látok semmit, nem szivárog belőle sehol a benzin.

A légszűrőn se látni szennyeződést, már egyszer takarítottam a légszűrő szivacsot de nem lett jobb.

A karbiban lehet valami szennyeződés ami nem hagyná rendesen működni?

2016. aug. 26. 19:06
 6/14 anonim ***** válasza:
A benzincső repedezése alattomos dolog, pár forintot megér cserélni. Vidd el a boltba inkább a gyárit, és nézegessék a külső átmérőt, hogy bemegy-e a helyére majd a tankba, a belső átmérő annyiban lényeges, hogy ne legyen nagyobb vagy hasonló és ne legyen nagyon szűk se.
2016. aug. 27. 07:10
 7/14 A kérdező kommentje:
Azt hozzátenném, hogy a gép 1, max 2 hónapja van nálam, és mindene rendben van csak ez a baja, sehol nem folyik belőle semmi, de nézek benzincsövet hátha az a ludas
2016. aug. 27. 09:12
 8/14 A kérdező kommentje:
Vettem új benzincsövet, rá is raktam de ugyan az a baj, szóval nem a cső volt megrepedve. ötletek?
2016. aug. 27. 13:37
 9/14 anonim ***** válasza:

Ezeknek a kínai kaszáknak érzékeny pontja a kenés, és az üzemanyag. Nem sok olaj kell bele, hanem jó. Legalbb API TC minőségű.

Az üzemanyag többszáz összeteveje már néhány hét alatt olyan változásokon megy át, hogy egyes motorokban alig képez gyúlladásképes elegyet a levegővel.

A többletolajzásnak is égés lassító, teljesítmény csökkentő, hatása van.

Mindig használj friss, frissenkevert benzint. A maradék keveréket öntsd ki, a maradék benzint töltsd az autódba. Ne tárolj hetekig benzint. A keverék a gépkönyvnek megfelelő 1:40 vagy 1:50 arányú legyen.

2016. aug. 27. 16:02
 10/14 A kérdező kommentje:

Re-cord márkájú full szintetikus olajat használok, a gépkönyv 25:1-es keveréket ír, ez alapján szoktam keverni.

Az igaz, hogy nem olyan friss a benzin, mert mikor vettem a kaszát azóta megvan, de 5l, azért nem füstölök el.

A régi autókba mint pl: wartburg, trabant stb.. ha jól tudom ezek 2t motorosak + karbisak, és ezekben a kocsikban állhatott kitudja meddig a benzin ugyan úgy ment tőle a kocsi, mint a friss benzintől. Szóval szerintem valami más lehet.

2016. aug. 27. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!