Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi lehet a baj? Túl kevés,...

Mi lehet a baj? Túl kevés, vagy sok a víz?

Figyelt kérdés

Májusban kaptam ezt a kis szoba fenyőt, már át ültettem, de csak szárad a levelek vége, és mintha penészesedne a földje. Segítsetek kérlek.

[link]

[link]

2016. aug. 14. 15:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem mintha, hanem tényleg penész. Ez az állandóan nedves föld miatt van. A túlöntözés miatt valószínűleg már a gyökérpusztulás határán áll.

Csak akkor öntözz, ha a talajfelszín már kiszáradt.

Fény van neki rendesen?

2016. aug. 14. 20:38
 2/5 A kérdező kommentje:
Fény van igen, igazad van, minden nap öntözöm. Nem tudtam hogy ártok neki vele. Holnap átültetem, hátha még meg tudom menteni. Köszönöm a segítséget
2016. aug. 14. 22:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne ültesd át holnap!

Hagy egy hétre békén szegényt!

Agyonbabusgatod és kirothasztod. Mivel az átültetésnel úgyis be kell majd iszapolni és alaposan megöntözni, vétek lenne holnap csinálni, ha amúgy is naponta rendszeresen locsolod a heti egy helyett.

2016. aug. 15. 10:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nemrég lett átültetve, akkor nem kell megint átültetni, csak szárazabban tartani.

Valószínűleg a heti egy öntözés elég lesz, de majd meglátod, milyen ütemben szárad ki a földje.

2016. aug. 15. 16:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Május óta 1x volt átültetve. Már jónéhány hónapja. Tegnap átültettem. Igyekszem majd nem babusgatni :) köszönöm Nektek a tanácsokat.
2016. aug. 16. 06:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!