Beérik az eper akkor is ha kevés napsütés éri?
Annak napfény kell, legalább fél napon keresztül.
Egy nyugati erkélyen iéyen a twermés, ahova csak délután süt a nap:
Hány óráig süt oda a nap? Mert ha délig, akkor már van esély. Legfeljebb úgy kell elhelyezni, hogy a napfény utolsó oda sütő sugarai is érjék, legalább oldalról. Egészen az erkély korlát mellé teszed a külső sarokba egy állványra vagy a falba fúrt függesztő csavarra, akkor, akkor az utolsó pillanatig kapja a fényt. Csak a szél le ne vigye, amikor viharos.
A falba készült egy furat és egy műanyag tipli került bele. Abba bele hajtottam egy hosszú csavart, amire a galamb mindig rátelepedett és oda pottyantott a cserébe. Ennek megakadályozására tettem fel a két drót tüskét. Azóta nem tud ráülni a madár.
Most nem eper van benne, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy így lehet feltenni erkély falára függesztett csrepet bármivel, arra az oldalra ahol a legtovább éri a nap.
Köszönöm a részletes leírást!
Szerintem 11 óráig biztos odasüt, de majd a hétvégén letesztelem pontosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!