Szedtem fel új krumplit, de alig néhány szemet tudtam 3 hatalmas tő alól, miért ilyen kevés?
A 3 tövet is úgy kell érteni, hogy egy tő több növény, mert nem vetőkrumplit vetettem, hanem megpucolt krumpli csírás héját.
A növény a föld felett hatalmas, gyönyörű, de alig van alatta valami, miért?
Valamikor május körül, pontosan nem tudom.
Igen, múlt héten láttam rajta virágokat.
Nem értek hozzá, mit jelez a virágzás, akkor még várni kell vele?
Nem krumplit vetettél, hanem krumplihéjat?
Nem is értem miért vársz gazdag termést...
Kezdetben a csírázó krumpli magából a gumóból szedi a tápanyagot a növekedéshez és a differenciálódáshoz, a szaporodáshoz. Ha ezt a tápanyagot elspórolod, ne csodálkozz...
A virágzás után a szárak hosszirányban bordásodnak színesednek, majd szétesik a bokor /lefekszik a lomb a földre/. Ez előtt nem érdemes még kiásni.
Az ültetésre : telihold után 1-3 napon, és ha ez május elején van akkor akkor. Korainak pedig az előző ciklus.
Egy növénynek 1-2 cm3 hús állomány kell és egy csira. Tápanyag igényes növény, ha nincs elég csapadék locsolással pótolni kell. Gondolom csak a kertedbe veted, így elegendő az étkezési krumpli is, mivel a nagy termelők így gondolják, hogy elitt minőség kell, ezért a étkezésinek megvett az még ut-1-es...
80%-os: köszönöm.
igen, a bokrok elfeküdtek, szétnyíltak.
Többieknek: nagyon sok embert tudok, aki krumplihéjat vet. Ugyanaz, mintha kerek krumpli lenne.
Hát csapadék meg volt bőven, még túl sok is az idén.
Előzőleg, még vetés előtt a föld meg volt trágyázva, és rengeteg eső esett, de ha nagy ritkán nem esett, akkor vasas kútvízzel volt locsolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!