Virágzik az eper? Hogyhogy? Nálatok is? Már letermett, és annyi volt, nem?
Eléggé elgazosodott az eprem, ma mentem ki gazolni, akkor láttam, hogy virágzik.
SAjnos az utóbbi 2-3 hétben semmi időm nem volt a kerttel foglalkozni.
Tavaly őszi telepítés, tehát most termett először.
Miután letermett, úgy tudom, nem virágzik újra, csak majd jövőre. Ezért nem értem.
Ráadásul ez alatt az elmúlt 1-2 hónap alatt nagyon durván elburjánzott, gondolom a sok eső, meg meleg hatására. Már bele sem lehet lépni, egy-egy tő kb 20-30 ágból áll, + milliónyi kacs. Ezeket hogy ültesssem szét ősszel? Addig még tovább fog terjeszkedni.
Össszesen kb 10 négyzetméter volt az egész, de ez a mennyiség, amekkorára 2 hónap alatt megnőtt, szerintem több, mint 100 nm-re is elég lenne.
Az új hajtások virágozhatnak, akkor is, ha nem folytontermő.
Vagy most kiszeded a kacsokat, kiritkítod a sorokat, vagy hagyod és ősszel felásod és újratelepíted az egészet.
Nálunk leterem és ennyi, viszont a növények trükkösek. A letermett, elszáradt, de valamiért nem kiszedett borsóink szeretnek újra leveleket és virágokat hozni és teremni... Nem annyit, mint először, de teremnek. Biztos más növény is képes ilyen nem tipikus viselkedésre.
A folytontermőink persze virágoznak s teremnek ész nélkül, de az evidens, az a dolguk :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!