Kezdőoldal » Otthon » Kert » Virágzik az eper? Hogyhogy?...

Virágzik az eper? Hogyhogy? Nálatok is? Már letermett, és annyi volt, nem?

Figyelt kérdés

Eléggé elgazosodott az eprem, ma mentem ki gazolni, akkor láttam, hogy virágzik.

SAjnos az utóbbi 2-3 hétben semmi időm nem volt a kerttel foglalkozni.

Tavaly őszi telepítés, tehát most termett először.

Miután letermett, úgy tudom, nem virágzik újra, csak majd jövőre. Ezért nem értem.

Ráadásul ez alatt az elmúlt 1-2 hónap alatt nagyon durván elburjánzott, gondolom a sok eső, meg meleg hatására. Már bele sem lehet lépni, egy-egy tő kb 20-30 ágból áll, + milliónyi kacs. Ezeket hogy ültesssem szét ősszel? Addig még tovább fog terjeszkedni.

Össszesen kb 10 négyzetméter volt az egész, de ez a mennyiség, amekkorára 2 hónap alatt megnőtt, szerintem több, mint 100 nm-re is elég lenne.

2016. jún. 28. 17:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Vannak folyamatosan termő eperfajták is.
2016. jún. 28. 18:20
 2/3 anonim ***** válasza:

Az új hajtások virágozhatnak, akkor is, ha nem folytontermő.

Vagy most kiszeded a kacsokat, kiritkítod a sorokat, vagy hagyod és ősszel felásod és újratelepíted az egészet.

2016. jún. 28. 18:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Nálunk leterem és ennyi, viszont a növények trükkösek. A letermett, elszáradt, de valamiért nem kiszedett borsóink szeretnek újra leveleket és virágokat hozni és teremni... Nem annyit, mint először, de teremnek. Biztos más növény is képes ilyen nem tipikus viselkedésre.

A folytontermőink persze virágoznak s teremnek ész nélkül, de az evidens, az a dolguk :).

2016. jún. 28. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!