A kertünkben az eper levelei pirosas/vörösesre színeződnek, majd elszáradnak, milyen betegség okozza ezt?
Na most az első felsorolt 3 féle dolgot... mint a meteorológusok kb. Minden lehet... Aha...
Így mindenki tud tanácsot adni.
Az epernek pont hogy kell a bőséges öntözés, mivel a gyümölcsnek is magas a víztartalma.
Én akármennyire túllocsoltam eddig, sosem lett baja, csak jót tett neki.
Az eper egy tápanyagigényes növény, elég hamar kimeríti a talajt, és hamar elöregednek a tövek.
Ezért tudni kellene, hogy a növényeid hány évesek, és hány éve vannak ugyanazon a helyen.
3 évnél tovább ne legyen ugyanott az eper, és áttelepítésnél is csak a fiatal töveket telepítsd át. A 3 éves vagy idősebb tövek mehetnek a komposztba, kimerültek, végük.
Az új helyet áttelepítés előtt jól trágyázd meg, meg fogja hálálni.
Az eperpalánták május elején lettek ültetve , előtte gyep és fenyő volt a helyükön 30 évig.A talaj savas , napos helyen vannak ,érett szarvasmarhatrágyával lettek ültetéskor trágyázva .Az eper Clary fajtájú , szalmával van letakarva.
Valószinűleg gombabetegség , vagy káliumhiány lesz , nem tudom , hogy melyik.
Itt alapvető gondok vannak a fogalmakkal, mivel az eper az fán terem! Szerintem, amiről a kommentelés megy, az a szamóca lehet, mivel minden föld szintjén termő sokak által epernek nevezett gyümölcs az szamóca, a fán termő kék, vagy fehér színű az eper.
Így, hogy ez kiderült, akkor eperről, vagy szamócáról van-e szó?
Előttem levőnek!
Inkább köszönd meg, hogy tanultál valamit, a-helyett, hogy minősítenéd a másikat, a te hozzáállásod szerint!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!