Kezdőoldal » Otthon » Kert » Füvesíteni akarok, melyik...

Füvesíteni akarok, melyik előkészítési megoldást ajánlotok?

Figyelt kérdés
Elsőre arra gondoltam felszántatom az udvart (kb 600nm) úgy készítem elő a talajt de iszonyat sok munka egyedül főleg úgy hogy szabadidőm nem sok van. A második gondolatom hogy ki irtom a régi füvet meg a gyomot, és földet hozatok elterítem és úgy szórom el a magot.
2016. jún. 9. 23:05
 1/6 anonim ***** válasza:
A felszántás szerintem jobb módszer, jobban meg tud gyökeresedni a fű.
2016. jún. 10. 07:20
 2/6 anonim ***** válasza:

ha nem kell golfgyep, elég nyírni a gaztrendszeresen, a kétszikű növények kipusztulnak belőle jobbára egy idő után, pitypang meg lóhere mondjuk maradhat, de az talán nem annyira zavaró. Ha csak felszántod, boronálni is kell, és aprómorzsás felszínt kialakítani, különben kudarc lesz a vége a és tuti visszanő a gaz. Ha profi, egyöntetű, szép zöld pázsitot szeretnél, el kell hordatni a felső réteg földet, ami gazmagokkal szennyezett, hozatni termőföldet, jó minőségű és adott területre való (árnyéktűrő vagy szárazságtűrő) magkeverékkel bevetni, rendszeresen öntözni, nyírni...

Volt már itt hasonló kérdés, a tápanyagutánpótlás is érintve volt - foszfor segíti a gyökeresedést, nitrogén a zöldtömeg növesztést.

2016. jún. 10. 10:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha földet hozatsz, semmi garancia nincs rá hogy az nincs tele 1000 féle gyommaggal.

Nem egy helyen láttam már, hogy a hozatott "termőföld" bizony termett.... 1000 féle gyomot, ami előtte nem volt ott!

Jobb ha felszántatod+boronáltatod, bár ekkora területen kétségtelen hogy nagy meló...

2016. jún. 10. 10:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Olyan traktorosnak szólj akinek talajmarója van. Az hamuvá darál mindent. Olcsóbb is, meg jobb is, mint szántani, boronálni.
2016. jún. 10. 15:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Mielőtt a 600 m2 füvesítésébe okos tanácsot adnék, had kérdezzem már meg, hogy ez egy öntözőrendszerrel rendszeresen locsolt terület? Már csak azért kérdem, mert ha amúgy kevés a szabadidőd, akkor egy frissen vetett fűnél ezt a 600 m2-t kézzel minden nap(!) hetekig alaposan meglocsolni - na ez nem napi 1-2 órás meló!!!
2016. jún. 13. 15:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Ezért is jobb az őszel vetet fű. Az őszi esőkkel szépen ki kel, tavaszig meg tud erősödni, elnyom minden gazt. Következő nyáron már nem ég ki öntözésnélkül sem. A tavasszal vagy nyáron vetettet egészen szeptemberig lehet öntözni.
2016. jún. 13. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!