A kert felásásához milyen tipusú ásót használjak és milyen márkát? Mert márkásat akarok mert elég kötött a föld
Nem a márka a lényeg, hanem hogy ne lemezásóval próbálkozz kötött talajban, mert el fog törni hamarosan.
Keress valami jó kovácsolt ásót.
Legyen rendes gerince, hogy bírja a használatot, valamint a két oldala majdnem párhuzamos legyen, mert aminek a lapja háromszögnek néz ki, annak a hegye nagyon keskenyet fog, így a mélyebb rétegeket nem dolgozza meg rendesen.
Nagyon meg vagyok elégedve a Fiskars ásóval, de rendesen megkérik az árát.
Ezt a párost vettem magamnak, nem bántam meg.
Kár, hogy messze lakom. :)
Nem kétlem, hogy jobb minőségű a lapja, mint a hasonló, de olcsó lemezásóknak, ám mégiscsak lemez.
Ami vályog nálunk Hevesben van, abban még a kovácsolt ásó vékonyabb része is képes elgörbülni. Amikor száraz a föld, a fokhagymát nem tudom kiásni, hiába ugrálok az ásó taposóján, nem megy bele a földbe 10 centire.
Jó, kertet ásni általában nem száraz földben szokás, de volt már rá példa, hogy december közepéig száraz volt a föld, utána meg fagyos.
Én is Fiskars mániás vagyok.. és, ha mondjuk az alumínum lapátját nem ásásra használod, minden elnyűhetetlen.. :D
Ugyanakkor nem tudom merre laksz, a kert körülményei milyenek, de most betegség miatt nem tudtam a kerthez nyúlni. A faluban van egy srác, ilyen kistraktor szerűvel (meglepően kis helyen elmocorgott) úgy felekézte, megforgatta a földet, hogy megfogadtam, kínlódjon legközelebb akinek 6 anyja van. Nézz körül Te is. Hátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!