A tulajdonost büntetik, ha nincs parlagfűmentesítve, akkor is ha nem ő használja a telket?
Azt, akinek az ellenőrzéskor a nyilvántartásban a nevén van a telek.
Ha "le van papírozva minden", akkor hogy lehetsz még te a tulajdonos?
Attól függ, hogy a teljes vételár kiegyenlítése előtt birtokba adtad-e a területet, vagy sem, és ez le van-e papírozva. Ha a vevő "használja" ugyan a telket hallgatólagosan, de ez nincs lepapírozva, hogy ő van birtokon belül, akkor a te sarad a parlagfű.
Aki birtokon belül van, annak kell parlagfű-mentesíteni.
Azt büntetik, aki a földet használja. Persze csak akkor, ha erről dokument van.
Pl. az én földem 10 évre ki van adva bérbe, a Földhivatalban be van jegyezve a bérlet, ez alapján veszi fel az illető a földalapú támogatást. Én meg sem találnám a határban a földet, amit a kárpótláskor adtak.
Ha bármi gond van vele, megnézik, ki műveli, és nála kopogtatnak, nekem semmi közöm hozzá. Se a haszna, se a kára nem tartozik rám.
Ha a te földedre a használat nincs bejegyezve, de papírod van a használat tényéről, akkor egy esetleges büntetés esetén a feladóhoz eljuttatod a papírt, ezzel bizonyítva, hogy nem tartozik rád a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!