Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen benzinmotoros fűkaszát...

Milyen benzinmotoros fűkaszát vegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok, milyet ajánlotok? Olvastam már a Stihl márkánál maradnék tudtok ajánlani konkrét típust? Elég nagy területre lenne használva (tanya körül) de csak saját felhasználás, munkát külön nem vállalnék vele, keret ~80-150e ft

2016. máj. 7. 18:33
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Lehet a makita lesz, az a 30e ft-is pénz már nálam.

Még egy kérdés, ezek mennyit fogyasztanak? Láttam, hogy fél literes össz az üzemanyagtartály, 1 óra pihenő nélküli fűnyírás alatt mennyi megy el kb? Egyébként olyan középmagas füvet vágnék vele, kb bokáigérőt, max térdig.

2016. máj. 11. 14:34
 12/23 A kérdező kommentje:

[link]

ez is 130ezer

2016. máj. 11. 14:38
 13/23 anonim ***** válasza:
Ez még erősebb gép. Fogyasztást nem figyeltem decire pontosan de hát az enyém nagy gép mi tagadás azért nyeli az anyagot na de visz is mindent . És nem damillal vágok 2 centis füvet. De nem fogja megenni a gatyádat azért nem kell aggódni.
2016. máj. 11. 15:15
 14/23 A kérdező kommentje:
Elektromos gagyi gépen kívül nem használtam még ilyet sosem. Mennyire nehéz egyébként elsajátítani a technikáját? A damil cserét milyen sűrűn kell elvégezni?
2016. máj. 11. 15:32
 15/23 anonim ***** válasza:
Hát megmondom őszintén én csak késsel használom mivel inkább nagyobb gazakat vágok. Van damilos fej is de azt nem használom. Hamar belejön az ember a használatába. Kisebb füves területem van mire leveszem a kést át teszem a damilos fejet amivel szebben lehetne vágni mint a késsel addig fűnyíróval levágom azt a keveset.
2016. máj. 11. 15:43
 16/23 anonim ***** válasza:

Ez az 5700-as nagyon jó vétel ennyiért, én is ugranék rá, ha most akarnék venni. Ezzel már damillal is lehet haladni a gazban, nem csak dikicskéssel, mint a kis szöcskeijesztgetőkkel.

A Makita egy az egyben Dolmar, vagyis az egyik legnagyobb név a piacon. (A Makita megvette a német Dolmart, és a termékek egy részére Makita feliratot ragaszt.)

Nem nehéz használni, csak lengeted jobbra-balra, ahogy lépegetsz előre kicsi lépésekkel. Kétütemű, vagyis csak nagy fordulaton ad le nyomatékot. Erre ráérzel negyedóra használat után, hogy mekkora fogásokkal haladj, hogy ne is essen le túlságosan a fordulat, de azért haladj is.

Nem szabad a gázt rángatni, egyenletesen kell húzni.

Ha láttál már ilyen munkát, amit profik végeztek, és hallottad a hang változását, az azért van, mert amikor a fej beleér a sűrűbe, akkor leesik a fordulat, aztán mikor kiér az üres részre, akkor felpörög. Az oktalanok ilyenkor elengedik a gázt, a fej nem tud felpörögni, és mikor megint beleér a fűbe, akkor nem lesz meg a lendülete, egyből megint fullad, így nem halad az ember, és kétszer annyi benzint használ a hülyesége végett.

Viszont ha folyamatosan egyenletesen húzod a gázt, akkor mire túlságosan leesne a fordulat, akkorra a fej kiér a fűből, és megint felpörög, lendületet véve a következő fogáshoz, így folyamatos és egyenletes a vágás.

Ha jó damilt használsz, akkor csak több óránként kell pótolni a fejen. (Nem cserélni. :)

Ha nem túl rossz a terep, vén gazokkal meg gallyakkal, akkor 1 m damil 2 órára is elég lehet.

2016. máj. 11. 19:58
 17/23 A kérdező kommentje:

# 16/16

köszönöm a kommentet, nagyon hasznos volt!

2016. máj. 11. 22:32
 18/23 A kérdező kommentje:
Ez a damil "pótlása" mennyire bonyolult művelet? Akkor ennél a gépnél maradok szerintem, ez még pont oké a költségvetésnek. Tanya körül fogom vágni a füvet de szinte legelő minőségű fű, tehát másba nem nagyon ütközöm. Eddig 30e ft-ért vágták /alkalom a területet nem tudom megsaccolni, de azért elég nagy. Ezért is akarok vásárolni egyet
2016. máj. 11. 22:34
 19/23 A kérdező kommentje:

Még két utolsó kérdés:

Pontosan milyen fül védőt kell venni? Illetve láttam embereket akik sisakot - szemvédőt is használnak, ilyet is érdemes beszerezni?

2016. máj. 11. 23:09
 20/23 anonim ***** válasza:

Damilpótlás pár alkalom után 1-2 perces munka.

Többféle fej létezik, de a normál (nem önfelcsévélős) fejeknél valami ilyesmi dolog:

https://www.youtube.com/watch?v=oF14LDdCVIQ

Fülvédőt én nem szeretem, mert ha meleg van, akkor telefolyik izzadsággal a fülem.

Főleg az első pár nyíráskor, ameddig begyakorlod a munkát, fontos jól hallani a fordulatszám változásait.

Pl. flexeléshez használok fültokot, mert az nagyon hangos, de a motoros kasza szerintem nem olyan veszélyes. De te tudod. Létezik pl. olyan sisak, amin van rászerelt arcvédő és fültok is. Rohadt nehéz...

Az arcvédő (nem plexi, hanem hálós) viszont elengedhetetlen szerintem, mert teledobálja a gép a szemedet-szádat.

Én ilyent használok, egy hátrafordított siltű sapkával, ami a hajamat tartja tisztán:

[link]

(Mondjuk, itt elég drága.)

2016. máj. 12. 05:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!