Kezdőoldal » Otthon » Kert » Repce vagy brokkoli? Hogyan...

Repce vagy brokkoli? Hogyan különböztethető meg egymástól virágzó állapotában?

Figyelt kérdés

Kinőtt a kert végében, és most virágzott egy növény. Azt hittem repce, mintha az utak melletti repcetáblákon lennének ilyenek.

De a szomszéd szerint az nem is repce, hanem brokkoli, ami magot hoz és nem terem, mert nem vágtam ki a virágját.

Ha a neten rákeresek a két növényre, valóban mindkettő hasonlít az enyimeimre. Hogyan állapíthatnám meg biztosan mi az? Mi a különbség köztük?

(Egyébként elvileg lehet bármi, a közelben szoktunk madáreleséget kitenni, amiben van repcemag. De ott a komposzt is, ahova gyakran kerül brokkoliról hulladék....)

2016. máj. 5. 10:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem a virágáról tudod biztosan felismerni, hanem a leveléről. A brokkolié káposztaszerű egy kicsit.

Amúgy a brokkoli nem hulladékból nő, hanem brokkolimagból, az meg nemigen szóródott a kert végébe.

2016. máj. 5. 16:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez a repce

[link]

Ez a bbrokoli

[link]

A te kertedben nagy valószínűségben repce virágzik.

2016. máj. 5. 20:50
 3/5 anonim ***** válasza:
A virága tényleg majdnem ugyanolyan. A leveléről lehet felismerni.
2016. máj. 7. 11:53
 4/5 A kérdező kommentje:

"Amúgy a brokkoli nem hulladékból nő, hanem brokkolimagból, az meg nemigen szóródott a kert végébe."

Van az a szitu, amikor vagy túl érett már a megvett brokkoli, vagy nem sikerül több napig se felhasználni,

És akkor úgy kezd besárgulni és ezerrel hullajtja a tetejéről azokat az apró galacsinokat, akarom mondani magokat. Vagy ezek nem magok? Hanem?

Szóval én annak tudom őket, és sokszor szórtam már ilyet a komposzt kupacra.

???

2016. máj. 11. 02:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezek nem magok, hanem bimbók, sokkal a virágnyílás előtt.

Amikor elkezd nyílni, akkor kis szárai lesznek minden virágnak. Aztán meg megnyúlik, hasonlóan, mint a repce. És csak jóval ezután érleli be a magokat.

[link]

2016. máj. 11. 05:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!