Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy kell brokkolit nevelni?

Hogy kell brokkolit nevelni?

Figyelt kérdés

Tavaly elszórt magok kifejlődtek. Már ősszel elég nagyok voltak, volt pár levelük, és a telet is kibírták.

Mostanra egész magasak lettek, van amelyik virágzik, van amelyik még nem, de már rajta a bimbók.

Azt találtam a neten, hogy a közepüket ki kell vágni. Mármint a virágot. És aztán az oldalakon a leveleknél fog brokkolit növeszteni. Mármint jó tudom, az egész növény brokkoli, csak az a bizonyos része, amit fogyasztunk... :)

Nekem csak az a problémám, hogy oké kivágom középen a virágot, de...

Már most is vannak a leveleknél előtörő "ágak", és ezeknek a végén szintén virág képződik! Már 20-30 centisek ezek az oldalsó virágok is. Akkor azokat is ki kell vágni tán?

Nem mertem még hozzá nyúlni, pedig úgy olvastam mielőbb kéne.

Tudna valaki segíteni? Köszönöm!

2016. ápr. 8. 08:49
 1/4 anonim válasza:
52%
Szigorúan kell nevelni. Minden nap fektesd le már 10 órakkor hogy reggel frissen tudjon iskolába menni.Háziját mindig ellenőrizd,és sétálj sokat vele,érezze a törődést!
2016. ápr. 8. 17:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Az áttelelt brokkoli evésre nem alkalmas, már csak magtermelésre. Az összes ilyen káposztaféle a második évben már csak virágzik.

Vegyél magot, mielőbb vesd el végleges helyre a kertbe, és nevelj újakat.

2016. ápr. 9. 06:31
 3/4 anonim ***** válasza:
Nagy szeretettel.
2016. ápr. 9. 09:40
 4/4 anonim ***** válasza:
És erkölcsösen.
2016. ápr. 9. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!