Melyik a legjobb tápoldat virágzó, dézsás növényekhez?
Amiben van elég foszfor, a generatív szervek (virág, termés) kialakításához ugyanis elengedhetetlen.
Ha kevés a foszfor (P): a levelek sötétebb színűek, vörösesek (antociánosodás) is tapasztalható. Az alsó levelek sárgulnak, alulról felfelé elhalnak. A foszfor hiánya késlelteti a virágzást. Ha túladagolnád a foszfort, akkor nitrogén és mindenféle mikroelem (Zn, Cu, Fe, Mn) relatív hiánya léphet föl. Ezért jók a "gyári" virágzásindító keverékek.
Én konkrétan ilyeneket használok, vannak különféle növényekhez való szereik, különféle kiszerelésben.
Néha kapnak mellé egy Wuxalt.
Meg most nagyon kedvezményesen Substralt vettem, néha ebből is akarok majd használni. Régebben elég rossz minőség volt, mostanában nem tudom, ezért nem ez a fő tápoldatom.
Az 1 dl-esek virágboltokban is szoktak lenni.
Én vagy mg-i boltban szoktam venni, vagy ha látom akcióban, akkor Tesco-ban. (Ott amúgy minden nagyon drága.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!