A filodendron-t hogy lehet gyökereztetni?
Volt egy szép nagy filodendronunk ami elpusztult,de sikerült egy kb olyan 10-15 cm nagyságú részt megmenteni belőle.
Azon a kis részen nincsen levél csak léggyökerek. Már egyszer megpróbáltam elültetni csak elkezdett rohadni a vége, a rohadt részt levágtam, és most gondolkozom, hogy hogy is lehetne gyökereztetni.
1 nap beszárítás után tedd csapvízbe, a benne lévő klór megvédi a rothadástól.
Utána 1-2 hét múlva átrakhatod földbe, ha inkább úgy akarod gyökereztetni, akkorra beforr rendesen a sebe.
csak kis léggyökerei vannak, pár mm-esek, akkor is vágjak belőle?
Ahol nincs léggyökér, és csak sima szár az is tud gyökeret ereszteni vagy csak a két összetételnél?
A gyökereztetésnek az a lényege, hogy nincs gyökere, aztán a folyamat végére meg lesz neki. :)
Az ízközökben is tud gyökeret hozni, de lassabban és keveset, ezért a nódusz alatt vagy 3 centivel vágd a dugvány alját.
Ha nem vágtad vissza teljesen az egészséges részig, attól rothadhat.
De biztos, hogy rothad? Nem csak az elvágott sejtek tűnnek úgy?
Nódusz az, ahol két íz találkozik, ahol a levelek meg az új hajtások vannak.
Itt a képen a vízszintes vonalak:
ahol elvágtam ott kezd feketedni, és összefonnyadni. A feketedés halad fölfelé a száron.
Miben érdemes gyökereztetni, hogy minnél előbb gyökeret hozzon?
Földben gyökeresedik előbb.
De neked nem ez a problémád, hanem hogy rothad. Az földben sokkal könnyebben megtörténik, ezért írtam a csapvizes kezdést.
Többet kell levágni, teljesen az egészséges részig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!