Kezdőoldal » Otthon » Kert » Megfakultak a leandereim...

Megfakultak a leandereim levelei. Tudok vele valamit csinálni?

Figyelt kérdés
Fakó zöldes, sárgás színe lett. Lehet vele valamit csinálni, hogy újra haragoszöld fényes levelei legyenek, vagy törődjek bele, és ősszel vágjam vissza? Volldünger vagy valami más tápoldat segíthet?
2016. ápr. 26. 17:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Tápoldat is segit,meg majd a jó idő is .
2016. ápr. 26. 21:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha nem szoktad tápoldatozni, akkor az első válaszolónak feltehetőleg igaza van.

Gondolom, szabadban tartod, nem sötét szobában, erről sem írtál.

2016. ápr. 27. 16:06
 3/5 A kérdező kommentje:

Volldüngerezni szoktam nyaranta, de szerintem nem a legjobb neki. Mit ajánlotok?

Kint vannak a szabadban igen, ezt elfelejtem írni. De már akkor is picit zörögtek a levelei, amikor kivittem őket a telelőhelyről. Világos, fűtés nélküli melléképületben teletetek, eddig nem volt semmi gond.

Vagy ültessem át?

2016. ápr. 27. 17:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy valami károsodás érte a leveleket, pl. kiszáradás miatt, ebben az esetben a rossz állapotú levelek idővel lehullanak, és lesz helyettük új. Ami nagyjából egészséges, az meg visszazöldül.

A folyékony tápoldatok jobbak az edényes növényeknek.

Ha túl kicsi edényben vannak, és régi földben, akkor érdemes átültetni is.

Ha az edénybe kint bele tudtak menni a giliszták, akkor elképzelhető, hogy az egész tele van gilisztával, azok nagy gyökérpusztítást tudnak csinálni télen.

2016. ápr. 27. 18:14
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget, megfogadom!

Giliszta szerintem nem tud belemenni, de majd átültetésnél meglátom :)

2016. ápr. 28. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!