Miért nem szívja fel a szivattyú a vizet?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Kerti öntözés gondom támadt.
Elvileg egy szegedi kút van fúrva, 25m mélységig. A volt tulajdonos levágta a golyós részét, így maradt egy db 32-es cső. Erre van rácsatlakoztatva a szivattyú. Eddig csak nehezen szívta fel a vizet. 1 óra alatt elengedte.
Vettem egy lábszelepet és kb 2m mélyre beépítettem.
Na most aztán semmi vizet nem szív. Azon a 2m-en biztos hogy nem ejti el a vizet. A szivattyút, szívőcsövet is felengedtem vízzel. Levegőt szív csak.
Biztos hogy mindent jól raktam össze, nem kapkodtam.
Nem tudom sajnos,olyan kutam nem volt. Annyit tudok,hogy a kpe-t NEM lehet ragasztani,tehát ha kútfejet raksz rá,azt kpe-re rávaló roppantós toldóval kellene...utána a pvc kútfej.
Maga a kútfej-ha jól hallottam,-6k körül van,én biztos nem költenék rá.
Nekem locsoláshoz 1100-s diffúzoros(gázos a vizem,tehát kell) szivattyúm van(54-s pvc-vel fúrt,és 53~54m mély))...32-s 8m-s kpe van belelógatva,rajta van egy áramláskapcsoló: [link] a szivattyún,és kész.
Ja!
Szegedi vagyok,itt ez már(53~55m)a 3. vízadó réteg,-ez már ivóvíz minőségű!
Az már értéknek számít!
Ez csak locsolásra való... 😞
Véleményed szerint akkor mit kezdjek vele???
Nem tudom!
Elsőnek,mikor még 1 óra alatt elengedte a vizet,akkor hol volt a visszacsapó szelep???
A másik: diffúzoros(önfelszívó) a szivattyúd(hogy ugye nehezen vette fel)???
Én biztos a legolcsóbb megoldást választanám,hisz akkora átm.-vel nem locsolsz holdakat,ugye a kútfejről nem tudok mit mondani,sose volt,nem is kell,az áramláskapcsolóm volt annyi,mint ha azt raktam volna.
Erre a belógatós "dívik" nagyon.
Még a környéken gugliznék egy kútfúrót,az kihívni,és mondja meg a legolcsóbb tutit.
Nyáron,amikor nem annyira rideg,rá lehet nehezen tekerni,saját magának megvágja a réz a menetet. Egy kerek fát(kapanyéldarabot) beletettem,így meg bírtam szorítani a csövet a satuban,nem nyomtam össze... a visszacsapót meg csőfogóval,vagy csiszolóvászonnal erősen megfogva tekertem.(utána szétszedtem,kivettem a fadarabot=D)
Ha teljesen sikerült,akkor együtt a kettőt át szokás fúrni keresztben,hisz 8m vízoszlop leszedheti ám!
Én villszer boltban kértem 5 centis darab tömör réz(4mm-s) drótot,az nem rozsdásodik.
A drót két vége 3~4mm-rel kijjebb van,mint a visszacsapó,így mindkét végét,mint egy szegecset,kalapáccsal egy fejet alakítottam ki,hogy nehogy kijöjjön a lyukból .
A visszacsapó szelep közvetlenül a szivattyú szívó részére van szerelve. Réz.
Egy 8 zónás öntözőrendszert látott el eddig a kút. Zónánkénk 3-4 öntözőfej van.
A kútcső ugye 32-es, a fejekhez 25-ös megy ki. Ennél vékonyabb nincs.
Ha most beletolnék egy 20-ast, nem tudom hogy el bírná-e látni az öntözést.
Nekem a lábszelep mindkét vége belső menetes.
32-es csőhöz adták. Menetet vág a cső külső oldalára. Így raktam össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!