Miért nem szívja fel a szivattyú a vizet?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Kerti öntözés gondom támadt.
Elvileg egy szegedi kút van fúrva, 25m mélységig. A volt tulajdonos levágta a golyós részét, így maradt egy db 32-es cső. Erre van rácsatlakoztatva a szivattyú. Eddig csak nehezen szívta fel a vizet. 1 óra alatt elengedte.
Vettem egy lábszelepet és kb 2m mélyre beépítettem.
Na most aztán semmi vizet nem szív. Azon a 2m-en biztos hogy nem ejti el a vizet. A szivattyút, szívőcsövet is felengedtem vízzel. Levegőt szív csak.
Biztos hogy mindent jól raktam össze, nem kapkodtam.
"Vettem egy lábszelepet és kb 2m mélyre beépítettem. "
A lábszelepet a cső végére kellene tenni.
Jó lenne, tudom hogy az lenne a helyes...
Viszon az a 25m cső be van temetve. Nincs benne még egy csőben vagy hasonló.
Ez egy olyan lábszelep, aminek mindkét vége belső menetes. Ezekbe kell becsavarni a csövet.
Létezik hogy pont a lábszelep akadályozná a víz felszívását, mert nincs elég mélyen?
Nem igazán ismerem ezt a megoldást amit említesz.
Ha a szívócsőbe van 1 szelep két méteren akkor a többi huszon méterben nincs vízoszlop.
Az a baj hogy én sem hallottam még ilyen kútról... Ezért is szenvedek itt vele.
Vegyem ki a lábszelepet? Akkor legalább felkapta a vizet.
Nem akarok hülyeséget írni...de ha a lábszelep felett 2m víz van, a nyomás miatt zár a szelep.
HA lenne víz alatta is, azt nem tartaná meg?
Pl. úgy mint egy szívószál, ha befogjuk a tetejét. Csak kérdezem, mert nem tudom.
"Na most aztán semmi vizet nem szív. Azon a 2m-en biztos hogy nem ejti el a vizet. A szivattyút, szívőcsövet is felengedtem vízzel. Levegőt szív csak. "
A szívócsövet hogyan töltötted fel,ha rajta van a lábszelep
2 méternél.
Szivattyú szinte új. Bronzlapátos, 1500 wattos.
Tényleg erőset szív.
Csak azt a két métert tudtam felengedni vízzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!