Sziasztok! Az iskolában, ahol tanítok, szeretném, ha a diákok kicsit átélnék a kertészkedést, meg milyen ,amikor ők gondoskodnak egy növényről. (Nem bioszos vagyok.) Adott sok tejfölöspohár arra gondoltam, hogy mindenki vethetne bele valamit. De mit? Mit ajánlotok, aminek a tanév végéig lesz valami látható eredménye? Gondoltam retekre (oké, nem nő meg túl nagyra, de a végén meg lehet enni), de van-e olyan virág, ami júniusig esetleg virágzik is? Köszönöm előre is!
2016. márc. 7. 09:16
1/5 anonim válasza:
Porcsinrózsával nagyon nem lőhetsz mellé, viszonylag gondozásmentes, és ha jó idő van, akkor már akár májusban is virágot bont. Ráadásul van vagy 5-6 féle színben, meg olykor tarka (nem egyszínű) virágot is szokott hozni.
2016. márc. 7. 09:34
2/5 anonim válasza:
Az azért megvan, hogy a retek a föld alatt nő, ugye? :D Az szabadföldbe való inkább, méretre lehet belefér a cserépbe, de annál kicsit több helyet igényel.
Inkább valami fűszernövényt ajánlok. Vagy szukkulenst. Igaz nem virágzanak, de a sikerélmény valószínűbb. De a porcsinrózsa is jó tényleg.
Azt is figyelembe kell venni, hogy milyen körülményeik lennének. Gondolom akkor a suliban nevelgetnék, nem vinnék haza? De mennyire napos az osztályterem? Milyen a levegő? Ezek fontos szempontok.
2016. márc. 7. 10:21
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez a porcsinrózsa jó ötlet! Kukacvirág néven ismertem, de nagyon szeretem, kis vidám növény, mindig volt nagyszüleim kertjében. Valóban nincsenek túl nagy igényei, mindig kibírta, hogy áthajtok rajta biciklivel :)
2016. márc. 7. 15:09
4/5 anonim válasza:
Petúnia. Tudtommal tananyag is, cserépben is megnő, aztán májusban hazavihetik a gyerekek és kitehetik a teraszra dísznek.
2016. márc. 7. 21:10
5/5 anonim válasza:
A petúnia magvetése nem olyan egyszerű, mert nagyon apró a magja, sok odafigyelést és némi alapismeretet igényel.
Inkább valami nagyobb magvú dolog kellene.
De tejfeles pohárban, főleg zárt térben sokáig nevelni, annak kár nekifogni, kilátástalan minden növény.
Fél-egy literes edény, szabadban tartva, szükség esetén hétvégén is öntözve, az igen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!