Nárcisznak mikor kell kibújnia, és virágoznia? Ősszel tettem le a hagymákat, most kb 1 centi van kint a földből, ez normális?
Valamiért úgy rémlik, hogy nőnapra szokott már lenni nárcisz.
De az enyéek már vagy 3 hete ugyanabban az állapotban vannak: fél-egy centire kibújtak, és azóta semmi.
Az én nárciszaim nagyja már bimbós. A kertem napos, szélvédett. (Egyébként nekem is kicsit lelassult a növekedés.)
A szomszédé szinte sehol sincs, nagyon árnyékos.
Lehet, hogy túl mélyre ültetted, vagy nagyon betömörítetted a földet fölötte.
Vagy nem jó minőségű a hagyma.
Korán van még, húsvétra már lesz. :)))
a hagymkat úgy szedtem fel, hogy tavaly virágzott egy elhagyott, üres telken.
napfényes helyen lenne - ha sütne a nap.
de már hetek óta csak esik.
Nem tudom, mi lehet a gond, én áttelepítéskor a felesleges aprókat egy kb. 35-40 cm mély gödörbe borítottam a telken, hogy ne hajtsanak ki, de már azok is kibújtak mostanra.
Van legalább 1000 hagyma, úgy 5-6 szín, némelyik még csak 5 cm, mások meg már bimbósak.
Olyan még nem volt, hogy nőnapra kinyíltak volna.
Most értelmezem a kommentedet.
Lehet, hogy virágzáskor szedted ki őket? Mert akkor egyszerűen le vannak gyengülve, virágzás nem várható, esetleg jövőre.
Így is korai volt a kiszedés, nem tudtak kellően megerősödni a hagymák, de azért annyi tápanyagot össze kellett szedniük szerintem, hogy rendesen hajtsanak idén, még ha nem is virágoznak esetleg.
Nem tudom, miért nem nőnek jobban. Lehet, hogy majd most a napos időben jobban beindulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!