Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kiskertem van és nulla tudásom?

Kiskertem van és nulla tudásom?

Figyelt kérdés
Most költöztünk be, csak fű van, virágokat szeretnék kiültetni. Eddig panelban éltem, még erkély sem volt, annyit tudok, hogy földet kell venni, meg öntözni, ez minden. Valakinek van türelme kicsit segíteni? Olyan növényeket szeretnék, amik szépek és tekintettel a tudatlanságomra, nem túl igényesek. Előre is megköszönöm, ha bárki válaszol.
2016. márc. 5. 17:52
 1/9 A kérdező kommentje:
*tápot, nem földet. Na tessék...
2016. márc. 5. 17:52
 2/9 anonim ***** válasza:

Van egy pár ilyen növény :-) Ezek elég jól bírják a kezdő kezeket:-)

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2016. márc. 5. 18:01
 3/9 anonim válasza:

Próbálkozz először talán magról vetett egynyáriakkal (tescoban, auchanban is sokféle mag kapható elég olcsón).

Vagy vehetsz büdöske (más néven bársonyvirág) palántát, paprikavirág palántát, azok bírják a kevés törődést is, meg a szárazságot is jobban tűrik. Hagymások közül elsőre a tulipán, nárcisz lehet sikeres, bár azoknak a hagymáit, ha jól tudom, már tavaly szeptember-októberben el kellett volna dugdosni és akkor lassan már hajtanának, aztán május-júniusban felszedni a hagymákat, száraz, hűvösebb helyen pihentetni és ősszel újra be. Kicsit macerásabb. Van, aki muskátlit is kiültet szabad földbe tavasszal a fagyok után, ősszel a fagyok előtt meg beülteti cserépbe, beviszi a lakásba és ott telel át. Hálás amúgy még a borostyán (jól terjed, csak aztán győzd terelni, ha megindul), hóvirág, gyöngyvirág (jól terjed hűvösebb fák alatt a gyöktörzséről), olvass utánuk mit hogy kell. És sok sikert a kerthez!

2016. márc. 5. 19:33
 4/9 A kérdező kommentje:
Szuper, köszönöm szépen! :)
2016. márc. 6. 01:55
 5/9 anonim ***** válasza:

A vetőmagok tasakján piktogram mutatja, melyiket lehet helybe vetni, és melyiket kell palántának előnevelni. Amit nem lehet helybe vetni, azokkal ne foglalkozz, menj el egy piacra áprilisban, és vegyél palántát.

Ha van helyed rózsának, mostanában kell telepíteni.

Ha tudsz sokat öntözni egész évben, akkor mehet a dália is.

2016. márc. 6. 08:04
 6/9 anonim ***** válasza:

Nyugodtan próbálkozz a piacokon kapható egynyári palántákkal, majd kialakul, melyik bírja nálad.

Ha magról akarsz, most kell vetni. Nézzél néhány szép díszbokrot faiskolában, esetleg valami facsemetét is (ha elég nagy a kert).

Olvass utána, hogy a talajt hogy kell előkészíteni, már ősszel jó lett volna jó mélyen felásni, trágyázni. Rossz talajban nagyon szenvednek a virágok.

2016. márc. 6. 08:56
 7/9 anonim ***** válasza:

[link]

Bár Én már 8 évesen kisajátítottam magamnak egy kis földrészt anyukám kertjének szegletében és vetettem babot, borsót, tököt, egynyári virágokat, néha jól jön egy kis emlékeztető.

A kezdőknek meg főleg alaposan le vannak írva a dolgok. Fészbukk oldal is van.

2016. márc. 6. 14:27
 8/9 A kérdező kommentje:
De jó, nagyon köszönöm nektek is a segítséget! :)
2016. márc. 6. 16:29
 9/9 anonim válasza:

Érdemes a könyvtárban is körülnézni, vagy venni egy két kertészettel kapcsolatos könyvet(akár antikváriumban), pl: Pesti László Nedeczky-János könyve: Kertfenntartás kényelmesen.

Jó lenne tudni, hogy milyen a kerted fekvése, mert napos helyre napfénykedvelő, míg árnyékos helyre árnyékkedvelő virágokat érdemes ültetni.

Milyen a kerted talaja: meszes vagy savanyú, kötött vagy laza, az sem mindegy, mert van ami a kötött talajt kedveli, van ami a laza talajt.

Ha nem akarsz minden évben egész kertbe újra ültetni virágokat(az előző hozzászólásokban leírtak mind ilyen), akkor érdemes néhány évelőt, illetve önmagát elvető egynyári-kétnyári virágot is beszerezni, esetleg vetni(ami nem annyira ördöngösség). Évelő virágokat most is be lehet szerezni akár a piacon is. Ami tényleg igénytelen évelő: Iris/nőszirom, Hemerocallis/sásliliom, Aquilegia/harangláb, Tulipa/Tulipán Narcissus/Nárcisz, játszint, télálló Yucca/jukka fajok.Igénytelen egynyári kétnyári virágok: Bellis perennis/százszorszép, Erysimum cheiri/sárga viola, Lunaria annua/holdviola-pénzvirág, Nigella damascena/borzas kata, Viola x wittrockiana/kerti árvácska, stb...

2016. márc. 29. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!