Fázis, nulla, föld?
Kicsit bővebben :)
Kint a teraszunknál van két lámpa, ezekhez szeretnék mozgásérzékelőket bekötni. A mozgásérzékelőket "örököltem", egybe volt egy reflektorral, csak kiégett a reflektor fénycsöve. Gondoltam leszedem a reflektort, a mozgásérzékelőt pedig berakom a lámpához. Az egyiknél sikerült is, annyi gubanc volt, hogy a mozgásérzékelő csokijában volt ugye a fázis a nulla, a föld helye, nekem meg a lámpánál két föld volt(zöld-sárga vezeték). Az egyiknél nem ment, a másiknál igen, remek, mondom, akkor így lesz.
A másik lámpát is leszerelem, erre itt egy föld sincs(legalábbis sárga-zöld nem volt). Van egy kékem egy feketém, de az a fekete úgy jön, hogy még van egy szürke is(belső szigetelése annak is fekete) és egybefonódnak, ezután folytatódik a feketével és így ment a lámpához. Akkor most itt nincs föld?
a kép már érthetőbb.
a kék a nulla, a fekete a fázis(remélhetőleg)védővezeték nincsen. Az összekötés azért van, mert megy tovább a villany máshová is. Viszont amennyiben az a szürke szigetelésű vezeték alumínuim, úgy az az összekötés nem jó, mert idővel szétkorrodál
"nekem meg a lámpánál két föld volt(zöld-sárga vezeték). Az egyiknél nem ment, a másiknál igen, remek, mondom, akkor így lesz. "
Na most ez így elég érdekes. Nem tudod, hogy mit mivel kötöttél össze. Attól hogy megy, lehet életveszélyes. Csak kéne egy villanyszerelő, aki átnézi. A vezeték színében sosem bízhatsz, láttam én már zöld-sárgán fázist is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!