Jattila1979 kérdése:
Ha kettétöröm a kaktuszt mind a két részét elültethetem? Sajna már nem fér el a ládájába, és már dől elfelé, olyan nagy!
Figyelt kérdés
2016. márc. 1. 11:11
1/3 anonim válasza:
Milyen kaktuszról van szó ? Törni nem ajánlott, inkább vágni, keresztben. A gyökérzettel rendelkező alsó rész valamelyik areolából rügyet hajt majd. A felső darab vágásfelületét előbb be kell szárítani majd pár nap után lehet erősen homokos, laza ültetőközegre helyezni (kitámasztva). Csak nagyon óvatos, inkább permetszerű nedvesítés ajánlott, különben a nem begyógyult vágásfelületnél rothadás indulhat el. Ezen a talpi részen aztán majd megindul a gyökérképződés.
2/3 anonim válasza:
Szerintem nem probléma az se, hogyha eldől a kaktusz. Nagypapámnak van egy óriási kaktusza. Benne van egy nagy cserépben és lógnak le a levelei. Minden levele kb. 1-1,5 méter. Persze a cserép ki van kötve, hogy ne dőljön el. Naggyon szép látvány ahogy ömlik le a sok hosszú level. Főleg amikor virágzik. Szerintem érdemes ilyet csinálni. :)
3/3 anonim válasza:
Előző vagyok. Természetesen az sem mindegy hogy milyen kaktusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!