Megfelelően fejlettek a paradicsom palántáim? Nincsenek megnyúlva?
Gondoltam kipróbálom a palánta vetést, és még nem igazán vagyok jártas benne.
Szóval,vetettem paradicsom palántákat, és meg szeretném kérdezni h szerintetek egészségesek? Nincsenek megnyúlva?
Én a megnyúlástól rettegek a legjobban. :D
Igy néznek ki: [link]
2 nappal ez előtt,szereltem föléjük kiegészítő fényt,világítást.
Egy 36w-os Osram Fluora fénycső világít felettük.
A segítségeket előre is köszönöm! :)
nagyon nyurga
ki kényszerített arra, hogy februárban vesd el?
jajajj... maradt még magod?
nagyon korai.
én is alig várom már, hogy foglalkozhassak velük, de még nincs itt az ideje.
olyan 6-8 héttel a kiültetés előtt kell elvetni a magokat, és kiültetésre kb. május közepét szoktak mondani, amikor már biztosan nem lesz fagy.
ha ezt visszaszámolod, akkor március közepe-vége a megfelelő időpont.
márciusban 2x lesz hosszú hétvége, lesz egyszer a nemzeti ünnepünk, 2 hétre rá meg húsvét. én majd az egyik ilyen hétvégét fogom kiválasztani.
nem érdemes elsietni, több kárt teszel vele, mint hasznot.
persze nem 100%, hogy ezek nem sikerülnek, de ha maradt még magod, akkor vess egy újabb adagot később is, biztos, ami biztos.
Igen,maradt még magom. Akkor majd márciusba is vetni fogok. Köszönöm a tanácsod. De lenne még egy kérdésem, ha ezek sikerülnek akkor meleg ágyba tudom majd őket tartani, nem?
Szerinted igy kiegészítő fénnyel megmaradnak?
én így nem próbáltam, ill. most sem így fogom.
ebben nem tudok segíteni.
nekem szobában lesznek, utána májusban kiültetem.
ez nem ilyen egyszerű, hogy mi van, ha megnyúlnak...
a megnyúlt palánták kevésbé életképesek, gyengék lesznek, nem fejlődnek megfelelően, és megdőlnek, mert gyenge a száruk, még a saját súlyukat sem bírják el.
nem véletlen, hogy a gazdák ezt igyekeznek elkerülni.
Igen, lehet vetni februárban, akinek van erre való helye.
Nincs fűtetlen szobád, ahol tudsz csinálni nappal 15-20 fokot, éjjel 10-15-öt? Ha oda átteszed, semmi bajuk nem lesz. (Főleg, ha megritkítod a sűrű helyeket.)
Most, ha jól gondolom, meleg szobában vannak, itt nem tudsz annyit világítani, ami elég nekik, legjobb esetben is össze-vissza fognak dőlni, gubancolódni.
A hőmérsékletnek meg a világításnak egyensúlyban kell lenni, ha nem akarsz túlzott megnyúlást.
Azt ügyesen csináltad, hogy csövet tettél bele alulról öntözni, így legalább a palántadőléstől nem kell tartanod, ha nem öntözöd agyon.
Én is alulról öntözöm, a paradicsomokat március 10. körül vetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!