Szőlőmetszés után teendők?
Szőlőmetszés után következik majd a lemosó permetezés.
Évközben milyen teendőim lesznek még a szölővel?
Nem én ültettem ,van a kertben 8 tőke és szeretnék foglalkozni vele.A metszésnek,permetezésnek már utána kérdeztem,olvastam.
Gondoltam holnap megmetszem és majd márciusban lepermetezem.Ti mikor kezdtek neki a munkáknak?
Hogyan tovább és mikor?
Az első írt okos dolgokat, de nem mindennel értek egyet.
Sima nitrogént csak akkor használj, ha konkrétan tudod, hogy N-hiányos a talajod. Minden egyéb esetben komplex műtrágyát használj (mikroelemekkel), mert ha csak N-t kap, vasat és magnéziumot nem (pl. a sima Wuxal ilyen), akkor van esélye ezek hiányainak, mert a viszonylag sok N miatt ezeket nem tudja hasznosítani a szőlő, hiába vannak a földben.
Ha tudod, akkor inkább kötözd a szőlőhajtásokat, ne vágd.
Ha vágod, akkor meg elvirágzás előtt semmiképpen, de inkább várj kicsi borsó nagyságig, mert korán visszavágva nagyon erősen fog hónaljhajtásokat hozni, ami besűríti a fürtzónát, ez pedig fokozza a gombabetegségekre való hajlamot.
Azt jól írod, hogy csak márciusban lemosózol, előtte nincs értelme. Minél közelebb a rügyfakadáshoz, annál hasznosabb.
Ha tavaly nagyon erős lisztharmat volt (mint nálam tavalyelőtt), akkor rügyfakadás után egyből kell ellene védekezni.
Nagyjából június első felétől szokott támadni a peronoszpóra, akkortól kell odafigyelni. (Fajtától meg helyszíntől függ, hogy mennyire.) A lisztharmat inkább borsó nagyság után
De mindkettő előfordulhat más időszakokban is.
Köszönöm a válaszod.
Egyébként vannak könyveim de amíg el nem magyarázta valaki hogy pl. mi az ugarcsap vagy a termőcsap addig hiába olvasgattam:)
Itt az emberek a személyes tapasztalataikat is megosszák.
Persze a szakkönyvek is fontosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!