Kezdőoldal » Otthon » Kert » Valaki segíteni, mik a teendők...

Valaki segíteni, mik a teendők, ha erkélyen szeretnék koktél paradicsomot ültetni?

Figyelt kérdés

Milyen fajta koktél paradicsomot vegye? Mekkora ládába kell földet vennem, milyen földet, kell e belekevernem a földbe tápot vagy valamit, kell e erkélyen növényvédő szer?

Valaki ezekben tudna nekem segíteni?

Esetleg ha egy Budapesti boltot tudnátok linkelni ahol be tudom szerezni, annak is örülnék

köszönöm

2015. máj. 9. 22:42
 1/5 A kérdező kommentje:

vagy már lekéstem a paradicsom ültetésről?

azt írták egyik helyen, hogy februártól májusig lehet ültetni

2015. máj. 9. 22:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is pont ma érdeklődtem erről.Állítólag vödörbe kell ültetni, vagy legalább is nagy edénybe.Van direkt olyan fajta, ami erkélyre való.Persze a locsolást szereti, ne szomjazzon.Mást nem tudok.De most van amúgy ideje ültetni.Én epret is akartam az erkélyre, erre ma kiderül hogy arról már lemaradtam!
2015. máj. 9. 22:49
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Még nem maradtál le, a piac teli van paradicsom palántákkal, de most már siess beszerezni.
2015. máj. 9. 22:50
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem a Vilma és a Mano nevű paradicsom vált be nagyon.

Mélyebb (15-20 cm mély) balkonládába/cserépbe érdemes ültetni mert akkor lesz a legszebb,inkább meszes legyen a földje, különösebb igényei nincsenek egy törpének, én pl. nem nagyon permetezem, illetve csak biogazdálkodásra alkalmas gombaölőszerrel néha.

Tápoldatozni érdemes, azt meghálálja.

2015. máj. 10. 06:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Elmész egy olyan piacra, ahol sokan árulnak palántát.

Olyan árust keresel, akinél ott van a palántának elvetett magok csomagolása. Ezt ki szokták rakni a palánták mellé. (Általában fiatalabb árusok ilyenek.) Különben úgy jársz, hogy ha csak egyféle van is az árusnak, akkor ez pont az, amit keresel...

Megkérdezed, melyik lenne jó neked, és le is ellenőrizheted a csomagoláson a leírást, jól mondták-e.

Ha úgyis csak pár tő kell, akkor inkább poharas palántát vegyél, ne szabadgyökerűt, drágább, de jobban ered és hamarabb fog teremni.

Vannak ezek az olcsó 12 l-es vödrök, ezek megteszik. Persze ládázhatsz is.

Folyton növő fajtához 10 l földet érdemes tövenként, ha erős, jól termő növény akarsz, determinálthoz 5 is elég lehet.

Valami laza virágföldet ugyanannyi kerti földdel keverhetsz, vagy ha az nincs, akkor mehet tiszta virágföld, vagy ami van. A nagyon olcsó földek gyanúsak, bár ezek között is ki lehet fogni jót.

Lehet venni olyan szuper műtrágyákat, amiket tavasszal a földhöz keversz, és egész évben folyamatosan adják le a tápanyagot, vagy veszel olcsó szert, és azt adagolod kéthetente.

Beírod a gugliba, hogy mezőgazdasági bolt vagy növényvédőszerbolt vagy hasonlókat, plusz a kerületet, és akkor kiválaszthatod a közeledben lévőket, van belőlük biztos pár száz. A multikat felejtsd el, ott kicsi a kínálat, nem tudnak szaktanácsot adni, plusz nagyon drágák.

Növényvédőszer nagy valószínűséggel nem fog kelleni, mert a betegség meg a kártevő nem talál oda hozzád, de hát figyelgeted, és ha mégis kell, akkor veszel.

2015. máj. 10. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!