Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan tudom - a legegyszerübb...

Hogyan tudom - a legegyszerübben - eltávolítani a komposztból a pajort?

Figyelt kérdés
Minden évben tavasszal szoktam kiszedni a komposzérlelőből (egy köbméteres) a már megérett komposztot, amit majd átrostálok.A kiszedett anyagban rengeteg a pajor.Fogalmam sincs hogyan "termett" meg ennyi benne.Most az eltávolitás a legnagyobb gondom.Egyébként miként tudom megvédeni a majdanit a pajotról?
2010. márc. 30. 16:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Az ideális megoldás az volna, ha néhány csirkét kiengednél, nekik ez tök jó csemege. A méreganyagok éppen a komposzt értékeit tennék tönkre.
2010. márc. 31. 10:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Tudom, a tyúk lenne a legmegfelelőbb erre acélra, de az nincs.Viszont a válaszod második mondatát nem értem.Tennél körülötte egy kört?
2010. márc. 31. 11:19
 3/6 ceri ***** válasza:
Ha átrostálod azzal eltávolítod belőle. Csak annyi a "dolgod", hogy a kirostált pajorokat nem rakod vissza a kész komposztba.
2010. ápr. 1. 08:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok, kicsit nyakatekert módon azt akartam írni, hogy véletlenül se adjál mérget a pajornak, mert azzal a komposztod is értéktelenebbé válik. Bocs.
2010. ápr. 1. 18:33
 5/6 A kérdező kommentje:
18:33 Igy most már helyrebillent az okfejtésed.Egyébként sem gondoltam vegyszerre, különben is az egy köbméter komposztba nem kevés szert kellene bekeverni, hogy hatásos legyen.Nem marad más lehetőségem, mint a rostáláskor (3x3centiméteres drótfonat, kb 45 fokba állitva) ovatosan , odafigyelve, kiszedni a "dögöket".
2010. ápr. 1. 21:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Tegnapi 18:33 vagyok megint. Van egy műanyag zöldséges ládám, rácsos. Én azzal szoktam rostálni. S a maradékot mindjárt el tudom vinni az "új" komposztba.
2010. ápr. 2. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!