Szőlő közé/mellé mit lehet, szabad, érdemes ültetni?
Olyanokat lehet ültetni,amelyek a szőlő gondozását nem akadályozzák,vagy nem nehézkes tőlük .Aztán arra is gondolni kell,a szőlő gyakran van permetezve,erősebb szerekkel ,és növények bírják e a permetlé töménységét .
Továbbá mikor tudom fogyasztani a közé ültetett növényt,pl salátát,zöldség zöldjét .Vannak olyan növények ,melyek felesleges zöldje növekedéskor esetleg házi állatoknak adható,de a permetezés miatt nem lehetséges .
Nagyon jól át kell ezt gondolni .Én már semmit sem ültetek,mert inkább hátrányom lett belőle .
Epret még közelébe sem ültetek ,mert a permetlé rászállhat.
Meguntam a növények takargatását .
Gyakorlatilag semmit nem érdemes ültetni a szőlő közé.
A szőlő gyökérzete a művelési mélység szintjéig behálózza a talajt, kiszedve onnan a tápanyagokat és a vizet.
Ha mégis nagyon területhiányban szenvedsz, és a szőlősorok távol vannak egymástól, meg kézzel gyomtalanítasz, akkor olyasmit tegyél, ami csak tavasszal van ott, mikor még egyrészt nedvesség is van a földben, másrészt még nincs nagy lombja a szőlőnek.
Tehát pl. zöldhagyma, saláta, retek (ha meg tudod oldani a takarást permetezéskor), vagy tavaszi hagymás virágok.
Köszönöm szépen valamennyi választ!
Ez a fajta elvan permetezés nélkül, úh vmi lájtosat majd közéültetek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!