Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szőlő közé/mellé mit lehet,...

Szőlő közé/mellé mit lehet, szabad, érdemes ültetni?

Figyelt kérdés
Gondolnék itt a jó szomszéd - rossz szomszéd viszonyra, mi az, ami hasznos lehet a szőlő számára (egyedül az izsópról olvastam eddig ilyet), vagy mi az ami csak úgy jól elvan a sorok között és nem gátolja a szőlő növekedését, stb. Akár zöldség, akár fűszernövény, akár virág. Előre is kösz!

2016. febr. 5. 09:14
 1/7 janos.pete válasza:
Saláta, cékla, karalábé, káposzta, kelkáposzta,karfiol, kelbimbó, cukkini, mindenféleképpen föld felett termő nővényeket; a gyökérzöldségek, burgonya, zeller, spárga, stb nem jó választás a talajművelés miatt.A paradicsomfa sem megfelelő.
2016. febr. 5. 09:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Paprika , eper borsó. Bármi ami nem fut rá és nem árnyékolja.
2016. febr. 5. 11:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Olyanokat lehet ültetni,amelyek a szőlő gondozását nem akadályozzák,vagy nem nehézkes tőlük .Aztán arra is gondolni kell,a szőlő gyakran van permetezve,erősebb szerekkel ,és növények bírják e a permetlé töménységét .

Továbbá mikor tudom fogyasztani a közé ültetett növényt,pl salátát,zöldség zöldjét .Vannak olyan növények ,melyek felesleges zöldje növekedéskor esetleg házi állatoknak adható,de a permetezés miatt nem lehetséges .

Nagyon jól át kell ezt gondolni .Én már semmit sem ültetek,mert inkább hátrányom lett belőle .

2016. febr. 5. 11:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Epret még közelébe sem ültetek ,mert a permetlé rászállhat.

Meguntam a növények takargatását .

2016. febr. 5. 11:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Évtizedek óta termesztünk szőlőt, de nem ültetünk közé semmit. Egyrészt az előttem leírtak miatt, másrészt időnként rotáljuk, kapáljuk, s ha valami lenne közé ültetve, azt is kikapálnánk.(A sorok közé pont befér a rotakapa)
2016. febr. 5. 13:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag semmit nem érdemes ültetni a szőlő közé.

A szőlő gyökérzete a művelési mélység szintjéig behálózza a talajt, kiszedve onnan a tápanyagokat és a vizet.

Ha mégis nagyon területhiányban szenvedsz, és a szőlősorok távol vannak egymástól, meg kézzel gyomtalanítasz, akkor olyasmit tegyél, ami csak tavasszal van ott, mikor még egyrészt nedvesség is van a földben, másrészt még nincs nagy lombja a szőlőnek.

Tehát pl. zöldhagyma, saláta, retek (ha meg tudod oldani a takarást permetezéskor), vagy tavaszi hagymás virágok.

2016. febr. 6. 05:48
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen valamennyi választ!

Ez a fajta elvan permetezés nélkül, úh vmi lájtosat majd közéültetek. :)

2016. ápr. 12. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.