Milyen télikörte-fajták léteznek, amik házi körülmények között is legalább februárig tárolhatóak? És persze az ízük miatt érdemes is termelni őket.
Nekem ilyen csak a Serres Olivér van, most még sok közte a zöld, márciusig meg szokott maradni hűvös, fagymentes szobában tárolva.
A Hosui japán körte május elejéig is eláll, de 10 évből 9-ben teljesen ízetlen.
Ismertek még elálló körtefajtákat?
Nem netes információkra lennék kíváncsi, mert ott azt szokták írni, hogy hogy hűtött tárolóban meddig tarthatóak el.
Nekem 2 téli körtefám van, kb 40-50 évesek lehetnek, eszméletlen mennyiséget szoktak teremni (5 mázsa fölött a két fa), íze is jó, pincében sokáig eláll, de befőttnek is kiváló. A pontos fajtáját nem tudom, de a képek és a leírás alapján Hardenpont lehet.
index forumot szoktam olvasni ott sok gyakorlott hobbi kertész van, biztos tusnak ajánlani neked valót.
sok oylan tapasztalatot olvasni amit a google nem dob ki
Köszönöm.
Hardenpont nekem is volt, de mire mennyiséget termett volna, tudtam volna tesztelni a tárolhatóságát, akkorra elvitte a tűzelhalás. Már az ízére sem emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!