Kezdőoldal » Otthon » Kert » Házi vízműnél mennyi az a...

Házi vízműnél mennyi az a maximális nyomás, amit érdemes beállítani?

Figyelt kérdés
Illetve, a nyomáskapcsolót hogy kell pontosan beállítani? Mert 2 rugó van benne, a hosszabbikat ha állítom, akkor tudom beállítani, hogy mikor kapcsoljon ki, ha a rövidebbiket állítom a visszakapcsolás változik, de egyben a kikapcsolást is változtatja.
2014. jún. 6. 21:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
max 3 bár! a két rugót összhangba kell hozni! Két egyforma házi vízmű nincsen mindnek más és más a beállítási módja!
2014. jún. 6. 22:07
 2/12 anonim ***** válasza:

#1 vagyok, talán tudok segíteni-nálam így van a beállítás!A nagy csavar szorításával emeled a nyomást amikor ki akarod kapcsoltatni.. nyilván vigyázni kell mert ha a szivattyúd eleve nem tud akkora nyomást csinálni akkor nem fog megállni soha...

A kisebbik csavar lazításával tudod beállítani azt a nyomás értéket amikor be akarod kapcsoltatni a hidrofort vízelvételkor..

Illetve ,hogy pontosítsak.. ha a kisebbik csavart lazítod, akkor közelíted egymáshoz a be és a kikapcsolási nyomás közötti különbséget... Nem várod meg,hogy teljesen leessen a nyomás, hanem már akkor bekapcsoltatod a hidrofort, amikor már egy kis nyomás esés bekövetkezik..

Gyakorlatban 2,5-3 bar végnyomást szoktunk alkalmazni(ha nincs automata öntöző rendszered, mert akkor inkább nagyobb nyomásra van szükség) és lehetőleg már 2 bar körül visszaindul a szivattyú..

Sok sikert!

2014. jún. 6. 22:33
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Ez a fajta nyomáskapcsoló van: Leo PS-02A

Mert most kb fél bárnál kapcsol be, és sajnos ha úgy locsolok, akkor a végén eléggé lecsökken a nyomás, csak egyszer már állítgattam, de olyan bajolós, mert mondom ha a kisebbik rugónál állítom a csavart, akkor a visszakapcsolás változik, de egyben a kikapcsolást is változtatja.

egyébként ez a sűrű ki-be kapcsolás nem rossz a szivattyúnak?

2014. jún. 6. 22:41
 4/12 anonim ***** válasza:

Gyakori hiba, hogy beégnek a kapcsoló pogácsák a nyomáskapcsolóban, illetve elrozsdásodnak a rugók és megváltozik a nyomásbeállítás.

Gyakori ki és be kapcsolgatás oka: a tartály hátulján van egy műanyag burkolattal letakart autó szelep(mint ami a kerekeken van..)

ezek keresztül kell levegőt nyomni a tartályba.. Ha kikapcsolod a hidrofort, és elengeded a vizet belőle, vagyis nyomás mentesíted, akkor kell a szelepen keresztül 1,7-1,8 bar-t bepumpálnod, célszerű mérni.. ha közben nyitva hagyod a csapot és jön a víz az normális dolog... de.. ha a nyitva hagyott csapon megjelenik a levegő is és nem tudsz a tartályban nyomást létrehozni,akkor a tartályban lévő gumilabda sajnos kilyukadt, és ki kell cserélni.. legalább 3000 ft-os beruházás.. ez a labda az amit összenyom a víz..és ez tárolja nyomást.. hiszen a folyadékok összenyomhatatlanok..

de elő szokott fordulni a szelep hibája is.. le kell ellenőrizni a pumpálás után.. megnyálazva, nincs e buborékolás..

Ennyit tudtam segíteni! (remélem. :D ) türelem csak a beállítás és típustól is függ.

2014. jún. 7. 08:02
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ezt a ki-bekapcsolást arra értettem, hogy ha úgy állítjuk be, hogy pl 2,5 bárnál kikapcsol, de már 2-nál vissza, akkor szerintem elég sűrűn kapcsolgat, ahhoz képest, hogy most 0,5 bárnál kapcsol be.

2014. jún. 7. 10:05
 6/12 A kérdező kommentje:
Ja meg nagyon-nagyon ritkán szokott olyan lenni, hogy ha bekapcsoljuk a szivattyút, nem indul el, csak nagyon picit zúg,mint ha nem bírná elkapni a motort, vagy nem is tudom... de ez 1-2 éve nem volt, de tegnap pont locsolás közben jártam így, mikor kikapcsol a nyomás miatt, és mikor kapcsolt volna be, nem indult el, gyors oda kellet mennem, lenyomni az áramot, és újra bekapcsolni, onnantól ment rendesen. Ez mitől lehet?
2014. jún. 7. 10:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy levegős a rendszer? (erre gondolok!)
2014. jún. 8. 09:03
 8/12 A kérdező kommentje:
Írtam előbb, hogy nem kapcsolgat sűrűn, mert 2,5 bárnál kapcsol ki, és bekapcsolni 0,5 bárnál kapcsol be, viszont ha a bekapcsolást áttenném 2 bárra. akkor sűrűbben kapcsolna be, mint ha 0,5 bárnál hagynám. Ez a nem indulás probléma, ami most már inkább érdekes, mert tegnap is 2x jártam így, 1 locsolás közben, hogy valamiért amikor leállt, és újra indulni kellet volna, nem indította el, csak búgott
2014. jún. 9. 00:15
 9/12 anonim ***** válasza:
Ennyit tudta segíteni!
2014. jún. 9. 08:15
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt is!
2014. jún. 10. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!