Az öntözést szeretném automatizálni a kertben áram és benzin/dízel nélkül. Az ötletem működhet?
persze hogy elég a milis. ha gravitációs akkor nagyon max 100nm-t érdemes csinálni egy körre. de ha szivattyús pl nekem 2800 l/h annak viszont már minimum kell 200nm mert különben spriceli a vizet és lyukat vág a földbe he lefele néz ha meg felfele akkor meg felnyomja 20-30 centire és esőztetős lesz. nekem 300nm-t locsol az már jó de még többet elbír ez a kör is így bővitem majd 500 ra.
ez a 300 annyit takar hogy kétfelé ment egyik fele gerint abból 6 leállás mind 10 méter és 50 centinként fúrva aztán a másik ága gerinc 7 leállás 25 méteresek és kb mert ez nincs mérve 25-30 centinként ahogy sikerült ez kb 800-820 furatot jelent amin egyszerre nyomja a szivattyú jelen állapotban. 2800/800=3.5 liter/óra/furat
ezzel így reggel este mikor hogy félórát órát be volt kapcsolva és minden szép és jó. nem olyan mint a gyári de nekem tökéletesen megfelel és nem megvettem 60f/m áron ráadásul a gyárihoz szűrő meg minden franckarika kell és 3 évente kuka mert az nem takarítható vagy utána már olyan lesz mint a házi
Köszi!
Ezek alapján fogom csinálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!