Elszaporodott akácfákat, hajtásokat hogyan lehet kiírtani?
Totális gyomirtóval. Két három alkalommal lekezeled, és annyi nekik.
Ha nem akarsz gyomirtani, akkor mozgatni kell a talajt.
Azokat a rönköket ki kellene szedni a talajból. Fűteni is nagyon jó, továbbá ott nem tudsz semmit csinál ültetni addig.
Próbáld ki, hogy Glialkával mire mész.
Én most a trombitafolyondárt irtogatom, nem sok eredménnyel. :(
A glifozát az akácsarjakat meg a trombitafolyondárt is kiszedi egyszeri kezeléssel, ha megfelelően van használva.
Persze, ha 2 %-os töménységgel próbálkozik valaki, mert nem olvassa el a flakonról az infókat, annak nem lesz sikerélménye.
5 %-os glifozát (a legolcsóbb is jó, nem kell feltétlen Glialka), hozzá egy kis tapadásfokozó (ha az adott készítményben nincs, ezt megmondja a gazdaboltos), és szépen le kell vele fújni a hajtásokat, ha lehet, még a levelek alját is valamennyire.
Ha élnek még a rönkök esetleg, akkor megfúrva kell beléjük önteni fél dl tömény szert, a sarjakat elintézi. Ezt mondjuk kivágáskor kellett volna, én tavasszal a rönk tetejébe csináltam kis tányért a láncfűrész hegyével, a beleöntött szert negyedóra alatt beszívta, és még a távolabbi (ezek szerint föld alatt összeköttetésben lévő) fa is kipusztult...
2. vagyok
Köszi, 85%-os! Kipróbálok mindent.
A férjem keverte be az anyagot, azt mondta, hogy töményre csinálta. :)
na akkor kipróbáljuk a szert
igen kivágáskor kellett volna, de így vettük a házat, rönkösen :((
Most miért nem lehet kiásni?
Büdös a munka?
Mondjuk mert a föld alatt terjednek a gyökerei mint az állat?
Gyere komám, ásd ki a trombitafolyondárom!
Van az a pénz amiért kiszedem.
Most napi 15 e ftot keresek nettó. Adj 20 at plusz fizesd az utazásom. Nekem nem büdös a munka pajtikám!
Ásó kell, és irtó kapa. Körbe ásni a gyökereket elcsapkodni.
Igen meg kell vele dolgozni, de mekkora igénytelenség, hogy az udvarod tele van, akác tuskókkal.
1500 db 5 éves akácot fogok gyéríteni az ősszel. Gyökerestől mindenestől.
Gyorsabb lesz minta kérdező 15-20 éves akácai...
Ha ennyire szerencsétlen, akkor hívni kell egy munkagépet, traktort és kitépkedni, kiforgatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!