Kezdőoldal » Otthon » Kert » Elszaporodott akácfákat,...

Elszaporodott akácfákat, hajtásokat hogyan lehet kiírtani?

Figyelt kérdés
Vettünk egy házat ahol régen hatalmas akácfák voltak.A régi tulaj kivágta mindet csak a rönkjük maradt, de az egész kertben mindenhol kijönnek a hajtásaik amik 1 hét alatt nőnek 1 métert is majdnem.Kiszedni, kiásni egyesével nem lehet ezeket a sarjakat olyan sok van.Leszoktuk fűnyírózni őket, meg kicsapkodom baltával, de két hét és tele az udvar megint velük.Hihetelen ütemben nőnek.Már gázolajat öntöttünk a megfúrt nagy rönkökbe, nem tudom mi lenne hatásos ellenük.Teljesen kiirtani nem lehet őket tui mivel a szomszéd ketjében is vannak.Az egész udvart behálózzák a gyökerei.

2015. szept. 6. 16:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Totális gyomirtóval. Két három alkalommal lekezeled, és annyi nekik.

Ha nem akarsz gyomirtani, akkor mozgatni kell a talajt.

Azokat a rönköket ki kellene szedni a talajból. Fűteni is nagyon jó, továbbá ott nem tudsz semmit csinál ültetni addig.

2015. szept. 6. 16:58
 2/14 anonim ***** válasza:

Próbáld ki, hogy Glialkával mire mész.

Én most a trombitafolyondárt irtogatom, nem sok eredménnyel. :(

2015. szept. 6. 17:24
 3/14 anonim ***** válasza:

A glifozát az akácsarjakat meg a trombitafolyondárt is kiszedi egyszeri kezeléssel, ha megfelelően van használva.

Persze, ha 2 %-os töménységgel próbálkozik valaki, mert nem olvassa el a flakonról az infókat, annak nem lesz sikerélménye.

5 %-os glifozát (a legolcsóbb is jó, nem kell feltétlen Glialka), hozzá egy kis tapadásfokozó (ha az adott készítményben nincs, ezt megmondja a gazdaboltos), és szépen le kell vele fújni a hajtásokat, ha lehet, még a levelek alját is valamennyire.

Ha élnek még a rönkök esetleg, akkor megfúrva kell beléjük önteni fél dl tömény szert, a sarjakat elintézi. Ezt mondjuk kivágáskor kellett volna, én tavasszal a rönk tetejébe csináltam kis tányért a láncfűrész hegyével, a beleöntött szert negyedóra alatt beszívta, és még a távolabbi (ezek szerint föld alatt összeköttetésben lévő) fa is kipusztult...

2015. szept. 7. 16:05
 4/14 anonim ***** válasza:
Ja, és persze megfelelő fejlettségűnek kell lenni a sarjaknak, mert ha még nagyon kicsik, akkor nem tudnak elég szert felvenni a levelükkel, és tényleg kell 2-3 kezelés.
2015. szept. 7. 16:06
 5/14 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Köszi, 85%-os! Kipróbálok mindent.

A férjem keverte be az anyagot, azt mondta, hogy töményre csinálta. :)

2015. szept. 7. 17:28
 6/14 A kérdező kommentje:

na akkor kipróbáljuk a szert

igen kivágáskor kellett volna, de így vettük a házat, rönkösen :((

2015. szept. 7. 17:55
 7/14 anonim ***** válasza:
25%

Most miért nem lehet kiásni?

Büdös a munka?

2015. szept. 7. 19:04
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk mert a föld alatt terjednek a gyökerei mint az állat?

Gyere komám, ásd ki a trombitafolyondárom!

2015. szept. 7. 19:07
 9/14 anonim ***** válasza:
23%

Van az a pénz amiért kiszedem.

Most napi 15 e ftot keresek nettó. Adj 20 at plusz fizesd az utazásom. Nekem nem büdös a munka pajtikám!

2015. szept. 7. 20:37
 10/14 anonim ***** válasza:
23%

Ásó kell, és irtó kapa. Körbe ásni a gyökereket elcsapkodni.

Igen meg kell vele dolgozni, de mekkora igénytelenség, hogy az udvarod tele van, akác tuskókkal.

1500 db 5 éves akácot fogok gyéríteni az ősszel. Gyökerestől mindenestől.

Gyorsabb lesz minta kérdező 15-20 éves akácai...

Ha ennyire szerencsétlen, akkor hívni kell egy munkagépet, traktort és kitépkedni, kiforgatni...

2015. szept. 7. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!