Kaktuszszakértők! Megmondjátok nekem, hogy a csatolt képeken lévő hajtásokat le tudnám-e szedni és külön hajtatni?
Ezek még éretlen hajtások, rajtuk vannak azok a zöld kúpos levélszerű dolgok. Mikor azok elkezdenek leesni, akkor lesznek elég érettek a gyökereztetéshez.
Amúgy a leírás jó. Lehet több hétig is szárítani, de ezeknek szerintem elég lesz az egy hét.
Már most, az anyanövényen meg lehet kezdeni a naphoz való szoktatást, mert szörnyen néznek ki, és mire beérnek, mehetnek a kukába.
Kaktuszt csak szabadban szabad tartani, vagy ablakban, függöny nélkül, ha nem északi a szoba.
akkor jól tettem, h levágtam a zöld részeket?? mert most már nem tudom visszacsinálni. :D
Az anyanövényre gondoltál, h mehetnek a kukába? :)
Köszönöm egyébként a segítséget.
A levágott részek vannak szörnyű állapotban (fényhiány és ehhez mért túlöntözés miatt megnyúlva), és ezek még tovább nyúltak volna sötétben, rettentő ocsmánnyá válva. Olyan kinézetűnek kellene lenniük, mint a lenti részeknek.
Úgy értettem előzőleg, hogy ha még a levágáshoz ideális ideig sötétben maradnak, akkor fognak kukába kívánkozni. Viszont az anyatövön még javulhatott volna a kinézetük, világosra téve, hiszen éretlen, fejlődésben lévő szártagokról van szó. Abból lehet tudni, hogy még nem estek le azok a kis hegyes levélkezdemények a szártagok oldaláról, a tövisek mellől.
Ha már levágtad, ne ragaszd vissza, meg fognak maradni így is, de nem fognak olyan simán menni a dolgok, mint ahogy kellene.
Az anyanövényt már szoktathatod is fényhez a szabadban (félárnyék), hogy a továbbiakban már rendes hajtásokat hozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!