Kezdőoldal » Otthon » Kert » Olasznád az idén vékonyabb...

Olasznád az idén vékonyabb hajtásokat hozott mint tavaly, mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Rendszeresen locsolva van, idén trágyáztuk is, lehet hogy ez az oka, talán erős volt? Tudna segíteni valaki?
2015. júl. 26. 21:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Egy trágyázás az szinte semmi,főleg ha nem jó minőségű NPK műtrágya, ha meg nagy adag kerül kiszórásra akkor meg az is a növény rovására mehet, én pl. 7-10 naponta táp-oldatozok nagyon kis adagokban így nincsen probléma.
2015. júl. 26. 21:44
 2/8 A kérdező kommentje:
Azért gondolok trágyázási gondra, mert több éves a nád és eddig csak vastagabb szárakat hozott mindig. Száraz marhatrágya volt. Mi lehet még a baj?
2015. júl. 26. 21:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Száraz marhatrágya az semmi neki, talán hosszú idő múlva szolgáltat csak tápanyagot a bomlás során és nem azonnal, kapjon normális tápoldatot!
2015. júl. 26. 21:54
 4/8 A kérdező kommentje:
Milyen ajánlanál? Gondoltam a műtrágyáknál jobb a természetes.
2015. júl. 26. 21:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Úgy a jó ha több rétegben is előre beledolgozod neki ültetés előtt,de egyébként akkor sem lesz olyan szép kövér, mivel nagyon tápanyagigényes így ajánlott neki tápoldat hogy szép kövér legyen, főleg a nitrogén igénye nagy.

Bevált műtrágyák/tápoldatok: Volldünger Linz, Csöppmix Kondi, Wuxal Super, Yara complex,Damisol kondi.

a ráírt ajánlott adagot viszont nem szabad túllépni.

2015. júl. 26. 22:05
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2015. júl. 27. 10:17
 7/8 hell-ikon ***** válasza:

Nem akarok az előttem szólóval kötekedni, de nekem is cirka 10 - 15 éves olasznád töveim vannak és soha nem voltak külön trágyázva, locsolva is csak az amit éppen az adott évben ültettem át, de soha nem volt jellemző, hogy satnya hajtásokat hozott volna. Persze néhány szál előfordul, de nem ez az általános.

Az olasznád (legalábbis a hagyományosról tudok nyilatkozni tapasztalat alapján, a csíkos levelűről sajnos nincs tapasztalatom) nem egy túl igényes növény, éppen ezért alkalmas gyenge, szárazabb talajokra, területekre is, viszont az időszakos elöntést is elviseli (lásd belvízes területek, árterek) hétvégi telkekre, nyaralókba is, ahová az ember ritkán jut ki.

Szóval én nem tartom kizártnak, hogy túl lett "abajgatva".

2015. júl. 27. 21:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Az olasznádnak is van már több fajtája és ezek közül is van igényesebb fajta ami tápanyag dús talajt igényel,illetve akkor lesz csak szép! Azért a marha trágyától nem hinném hogy túl lett babusgatva.
2015. júl. 27. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!