Olasznád az idén vékonyabb hajtásokat hozott mint tavaly, mi lehet az oka?
Úgy a jó ha több rétegben is előre beledolgozod neki ültetés előtt,de egyébként akkor sem lesz olyan szép kövér, mivel nagyon tápanyagigényes így ajánlott neki tápoldat hogy szép kövér legyen, főleg a nitrogén igénye nagy.
Bevált műtrágyák/tápoldatok: Volldünger Linz, Csöppmix Kondi, Wuxal Super, Yara complex,Damisol kondi.
a ráírt ajánlott adagot viszont nem szabad túllépni.
Nem akarok az előttem szólóval kötekedni, de nekem is cirka 10 - 15 éves olasznád töveim vannak és soha nem voltak külön trágyázva, locsolva is csak az amit éppen az adott évben ültettem át, de soha nem volt jellemző, hogy satnya hajtásokat hozott volna. Persze néhány szál előfordul, de nem ez az általános.
Az olasznád (legalábbis a hagyományosról tudok nyilatkozni tapasztalat alapján, a csíkos levelűről sajnos nincs tapasztalatom) nem egy túl igényes növény, éppen ezért alkalmas gyenge, szárazabb talajokra, területekre is, viszont az időszakos elöntést is elviseli (lásd belvízes területek, árterek) hétvégi telkekre, nyaralókba is, ahová az ember ritkán jut ki.
Szóval én nem tartom kizártnak, hogy túl lett "abajgatva".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!