Ti, akik kertészkednek vagy szép a kertjük, meddig locsoltok ősszel? és miért? (röviden lejjebb)
azért kérdezem, mert én szeptemberben és októberben (igaz, kevesebbet mint szeptemberben) még szoktam locsolni, persze az időjárástól is függ
nagy a kertem, és tele van virágokkal, sok ősszel nyílik
persze ha esőseb idő van akkor nem locsolok, vagy ha korán jön a fagy akkor sem,
vagy ha hűvösebb van de szárazabb idő akkor ritkábban, de meg szoktam nézni, milyen a föld, száraz-e
ti meddig locsoltok? és miért?
szept. 15 után a legritkább esetben kell locsolni, de persze, nem mindegy, milyen a talaj. Jó kötött, agyagos, vályogos-agyagos talajon nem kell, homok reggelig nyeli.
Javaslat: a megfelelő kálium-, és magnéziumellátás nagymértékben javítja a növények szárazságtűrését. Kálisó, illetve fahamu használata a kertben igen szép eredményt hoz, különösen gyümölcsfáknál, melyeknek nagy a káliumigényük. Aki fával fűt, egész télen szépen szórja a kertre a hamut, egyenletesen.
A fahamu ammóniumnitráttal nem keverhető!
-de a locsolási kedveszmények is szeptember légvégéig vannak
-nem szeretek műtrágyázni vagy vegyi anyagokat használni, nálam minden bio
-és akkor ha meleg száraz ősz van?
nincsen fahamum mert gázzal fűtök
miért gondolod automatikusan, hogy van fahamum?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!