Ha szeretnék újra szép pázsitot a régi gazzal teli fű helyett mit kell csinálnom?
Mondták hogy kétszikű gyomirtóval permetezzem le és az csak a gyomokat irtja ki. Más azt mondta hogy teljes gyomirtó és kapáljam fel és vessem el újra a magokat.
Valaki tapasztalat ötlet?
Hát ha tényleg szép gyepet akarsz, akkor valóban célszerűbb a második, teljes gyomirtós megoldás. Úgy is vetned kell fűmagot, akkor tulképp az előzőből maradt néhány csomó csak útban lenne.
Ha teljesen kipucolod a területet a növényektől, akkor egyúttal tereprendezést is tudsz csinálni. Az esetleges hepehupákat el lehet planírozni, a földben lévő kavicsokat ki lehet mindenhonnan gereblyézni, jobban elő tudod készíteni a talajt (felkapálás, porhanyósítás, trágyázás ...) a magvetésre.
Tehát bár több melóval jár, de megéri, ha szép gyepet akarsz. És a korai több munka meghálálja magát, mert amikor már gyeped van, könnyebb karbantartani.
Ilyenkor nem a legszerencsésebb az új ültetés,...tavasszal,vagy ősszel. És ha majd csinálod,szánj rá kicsivel többet,és tegyél alá vakondhálót!
A gyomírtó az aranynál is drágább.
Igen, ha tényleg szép gyepet akarsz, a kkor a fent leírtak mellett tegyél le vakondhálót.
Mi most füvesítettünk, gyönyörű szép a gyep, de a vakond szétrombolja lassan az egészet.
Rendben nemsokára rakok fel egy képet
Vakondhálo mennyi 1 négyzetméter?
Én az ősszel vettem a szegedi kertészeti áruházban,úgy emlékszem,1,2 m széles volt,bármekkorát vágnak a tekercsből,és száz~valamennyi volt métere.
Leszúrótüskéket nem vettem hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!