Kezdőoldal » Otthon » Kert » Vizes fű nyírásának mik a...

Vizes fű nyírásának mik a hátulütői?

Figyelt kérdés

Le kellene nyírnom egy nagy területet holnap.

De nagy az esélye hogy vizes lesz a fű.

A vizes fű nyírását nem javasolja senki.

No de ha én mégis rámeygek egy benzines önjáró fűnyíróval a vízes fűre akkor mi történhet?

Nehezebben megy a nyírás?

Vagy csak az hogy vizes leszek?

Vagy a fűnyírót nyírom ki?

2015. aug. 18. 14:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én nyírtam már vizes füvet, ráragad a fűnyíró belsejébe a vizes fű amit ki kell pucolni többször, kb. ennyi a bosszantó benne.
2015. aug. 18. 14:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ráragad fű+lassabban lehet haladni vele, ki nem nyírod a fűnyírót, max. arra kell figyelni hogy szárazon legyen eltéve mert jobban rozsdásodhat ha nagyon vizes.
2015. aug. 18. 14:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A nedves füvet nehezebben viszi a fűnyíró, nagy, tömör fűben le is fulladhat (lassabban kell vele menni). A nedves fű feltapad a kés körül a házra, és eltömíti a kivetőnyílást, és a sárra keveredett fű szép nagy darabokban leválik, jobb esetben, rosszabb esetben úgy kell kézzel lekaparni.

Nedves füvetis lehet vágni, nem tiltja semmi, a fűnyírónak nem lesz baja, ha utána szépen megtakarítod, csak többet fogyaszt, meg te jobban el fogsz fáradni.

A fű viszont örül neki, mert a fűnek mindegy, a kétszikű gyomok pedig rühellik a nedvesen vágást, így a gyep tisztul.

Az angol gyepek attól szépek, hogy azt gyakorlatilag mindig vizesen vágják....

2015. aug. 18. 15:13
 4/5 anonim ***** válasza:
60%

a nedves vágásnak is van előnye nem kopik úgy a kés éle.

héhány hektárt lekaszáltam már és az a tapasztalat hogy ha nem csont száraz de jó azért ne álljon a vízbe de jobb csinálni ha kicsit harmatos vizes. mindegy hogy fű gyep széna lucerna ha kicsit vizes jobban viszi. legalábbis a traktor után való kaszánál ez a tapasztalat. zúzolni viszont tényleg ha szrazabb mert akkor beragad de az se bánja ha kicsit nedves

2015. aug. 18. 15:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Csak damilos fűkaszával érdemes neki állni .

Késes mellé vigyél magaddal egy doboz idegcsillapitót is .

2015. aug. 18. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!