Kezdőoldal » Otthon » Kert » Olyan virág, ami nem hagy el?

Olyan virág, ami nem hagy el?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ugyan nem kerti, de növény-kérdés:

Szerintem meg vagyok átkozva, mert az összes szobanövényem kihal. Igaz, teljesen zöldfülű vagyok a témában, és mindig valami érzékenyebbet kapok (pl. bonsai, kála), de ez már túlzás, na.

Minden alkalommal feltúrom a netet a gondozásról, igyekszem a lehető legoptimálisabb környezetet biztosítani, de pár héten belül jönnek is a tünetek...

Milyen igénytelen szobanövényt tudtok ajánlani egy kicsi lakásba?

Az előszoba és a konyha egész nap világos, de közvetlen napfény csak a korai órákban éri... a szobában állandóan félhomály van, nagyon rossz a fekvése.

A gondozásáról tudnátok írni pár szót?

2015. aug. 10. 15:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Legényvirág.
2015. aug. 10. 15:13
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod, egészen kecsegetően hangzik!

Viszont ezt olvastam neten:

"A legényvirágot tartsd 18-24 °C-os melegben, mivel a szobahőmérséklet tökéletesen megfelel a ZZ növény fennmaradásához. Helyezz hőmérőt a növény mellé, hogy az ajánlott hőmérsékletet tudd biztosítani számára."

Nem főne meg szerencsétlen 32 fokban? :D

2015. aug. 10. 15:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem, nekem kettő is van és nagyon szépen fejlődnek, csak úgy hozzák az új hajtásokat, pedig nálunk is már 31 fok van a szobákban, szerintem én nehezebben bírom mint a virágok. :-)))))

Kevés víz kell, csak akkor locsold, ha már száraz a földe, most nyáron hamarabb kiszárad, de télen heti egyszer elég locsolni.

2015. aug. 10. 15:29
 4/7 anonim ***** válasza:

A szobai futóka is mindent kibír, igaz általában irodákban tartják, de nekem van 2 cseréppel, mindig megnyírom ha túl hosszúra megnő, no ez mindent kibír.

[link]

2015. aug. 10. 15:36
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Akkor azért te igyál többet, mint a növény, nehogy te száradj ki előbb! :))

Ez a futóka nagyon jópofa, szép is.

Az ügyes férjem konyhai lámpát vett a szobába. Tudjátok, olyan hosszú, két ernyőset, amit az asztalok fölé szoktak lógatni. Ha megnő akkorára, át tudnék vezetni oda pár szárat, tök jól nézne ki "rácsavarva".

Azt hiszem, mindkettőből szerzek egy-egy cseréppel, aztán meglátjuk, kibírnak-e engem :D

2015. aug. 10. 15:57
 6/7 anonim ***** válasza:

A sötét szobát szerintem még a futóka sem fogja szeretni. Valami fényigénye annak is van.

A világos helyiségekben, ablakban vagy közelükben még ez is szinte bármit bír, az agyonöntözésen kívül:

[link]

2015. aug. 10. 16:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem bírja a futóka a sötét szobát, egész nyáron lehúzva a redőny, semmi baja a növénynek.
2015. aug. 11. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!