A futónövényeket szabad visszavágni, ha hosszúak?
Figyelt kérdés
Hajnalka van az erkélyen cserépben, és amikor a rácsra felfutott 2 méter magasan, akkor afölött levágtam. Mostanra elszáradt, de akkor volt az a nagy hőség, és lehet, hogy azért száradt el, mert nem kapott elég vizet, nem a vágás miatt.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy a futó/kúszó növényekből általában szabad vágni, ha hosszúra nőnek? Árt ez nekik? Vagy nyugodtan lehet vágni őket, bírják?
2015. aug. 3. 18:00
1/5 anonim válasza:
Szabad vágni őket persze,nekem is állandóan alakítgatnom kell hogy ne fusson mindenfele, baj még nem volt ebből, persze nagyon megnyirbálni nem szabad.
2/5 A kérdező kommentje:
Akkor lehet, hogy a hőség miatt pusztult el. Pedig naponta locsoltam, de lehet, hogy a nagy melegben reggel és este is adni kellett volna a cserépnek.
2015. aug. 3. 18:47
3/5 anonim válasza:
Lehet, hogy túl kicsi edényben volt.
Egy tőnek kell vagy 5 liter föld (meg tápoldat és sok víz), hogy igazán szép legyen és nagy felületet befusson.
4/5 A kérdező kommentje:
Ha kicsi az edény, akkor inkább nem fejlődik annyira, nem? Ettől nem kellene teljesen kiszáradnia.
2015. aug. 7. 06:35
5/5 anonim válasza:
Tulajdonképpen igen, de kisebb edényben a földet jobban átszövi, hamarabb kikapja belőle a nedvességet. Az ilyen túl kis edényben lévőkre jellemző, hogy nem bírják a nagy hőséget napi egy öntözéssel, és kiszáradnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!