Mit tegyek a paradicsommal (F1) ha túlnő a támrendszeren?
Figyelt kérdés
kb 2,5m magas most. Csonkázhatom a tetejét?2015. júl. 21. 15:08
1/6 anonim válasza:
vagy lejjebb engeded a karón , vagy csonkázod, igaz hogy akkor nem lesz olyan sok termés de pl. én se tudtam mit csinálni, így is bőven ellátott..
2/6 anonim válasza:
Akkor erősebben fogja az oldalhajtásokat hozni, ha a főhajtást visszavágod.
Így is, úgy is sok lelógó rész lesz. Ha simán hagyod lelógni a hegyét, akkor talán nem fognak annyira nőni az oldalhajtások, csak amennyit még elvisel a növény. Legalábbis, az én kertemben ez volt a tapasztalatom, lehet, hogy más körülmények között jobb csonkázni.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tanácsokat. A kacsozást eddig sikerült kézben tartani, egy főhajtást hagytam azon van 5-6 fürt- ami elég is lenne, ha beérik-,de ezek szerint, ha csonkázom újabb kacsokra számíthatok. Nem akarom, hogy nagyon buja legyen, (kicsit sűrűre ültettem) mert akkor kezelhetetlen lesz. Az utolsó virág alatt a levél fölött levágom. Üdv
2015. júl. 21. 20:02
4/6 anonim válasza:
Vágd le a tetejét,.mert oda adja az erőt .
5/6 anonim válasza:
Én amúgy a kacsolást csak a főhajtás hegyétől 1 m-ig szoktam csinálni. Ha ez alatt kihajt, oda már úgysem ad sok erőt, csak gyenge hajtást hoz, viszont virágzik, és ugyanúgy kineveli a termést, mint a főhajtáson. Csak persze nem szabad túl sokat hagyni rajta. Ez a meghagyás azért sem káros, mert akkorra az alsó levelek elsárgulnak/elszáradnak, és ezek az oldalhajtások pótolják a hiányzó leveleket (fotoszintetizáló felületet), amik a termést állítják elő.
6/6 A kérdező kommentje:
5-nek is köszönöm az értékes választ. üdv
2015. aug. 2. 16:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!